Клубовете от Висшата лига гласуваха с огромно мнозинство да наложат

...
Клубовете от Висшата лига гласуваха с огромно мнозинство да наложат
Коментари Харесай

Висшата лига забрани на Нюкасъл да подписва договори със саудитски фирми

Клубовете от Висшата лига гласоподаваха с голямо болшинство да наложат краткотраен мораториум върху това, който и да е тим от елита на Англия да подписва спонсорски контракти с компании, свързани със Саудитска Арабия.

До това решение се стигна, откакто неотдавна отборът на Нюкасъл Юнайтед бе закупен от Инвестиционния фонд на Саудитска Арабия, което породи опасения, че новите притежатели на клуба ще подписват фиктивни контракти с компании от Саудитска Арабия, с цел да усилят приходите си и по този метод да избегнат рестриктивните мерки на финансовия феърплей, което ще им даде непочтено преимущество.

Поради това на незабавна среща през вчерашния ден клубовете от Лигата взеха решение да наложат краткотрайна едномесечна възбрана за подписване на контракти с компании, свързани със Саудитска Арабия. Решението е признато с 18 гласа "за ", като Нюкасъл са дали своят вот "против ", а от Манчестър Сити са се въздържали.

"Ако не бяхме въвели тази възбрана, нищо нямаше да спре Нюкасъл да подпише да вземем за пример контракт за 100 милиона паунда за правата върху името на стадиона със саудитска компания, която е обвързвана със притежателите им. Те биха могли да употребяват тези пари, с цел да купят нови играчи през януари и да заобиколят нашите правила за финансов феърплей ", разяснява неназован изпълнителен шеф на клуб от Висшата лига.

Според разпоредбите на Лигата никой тим няма право да записва повече от 105 милиона паунда загуба в границите на последните три финансови години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР