Клубовете от могат да гледат към бъдещето с оптимизъм, прогнозира

...
Клубовете от могат да гледат към бъдещето с оптимизъм, прогнозира
Коментари Харесай

Приходите на Висшата лига ще достигнат 6 млрд. паунда, сочи проучване

Клубовете от могат да гледат към бъдещето с оптимизъм, предвижда " Делойт ". Консултантската компания направи изследване за придвижването на приходите на британското футболно състезание в сезоните след годината, повлияна от коронавирусната пандемия.

Според него приходите са се повишили до 4.9 милиарда паунда в първия цялостен сезон след експлоадирането на пандемията.

Ключова констатация от 31-вия Годишен отчет на футболните финанси е, че приходите се покачват с 8 %, откакто в предходния сезон имаше внезапен спад (от 5.2 до 4.5 млрд.).

Предвижда се, че приходите на британските тимове ще доближат 5.5 милиарда паунда за към този момент приключилия сезон 2021-22, а за сегашния те ще са 6 милиарда, надминавайки равнищата преди ковид.

Според отчета на " Делойт " има възобновяване на комбинирания европейски футболен пазар, като общите доходи са се нараснали с 10 % до 27.6 милиарда евро.



" Ако се погледнат единствено приходите на клубовете от англисйкия футбол, то те са впечатляващи и бихте си споделили, че посланието за тях е извънредно позитивно. Факт е обаче, че те трябваше да преминат през пандемията, поемайки външен дълг и значително загуби. Също по този начин бизнес моделът им беше изменен, като те се приспособиха бързо към обстановката ", разяснява Тим Бридж, водещ сътрудник в отдела на " Делойт " за спорт.

Според него за разлика от други шампионати във Висшата лига не е било направено стесняване на разноските, което е риск, който обаче се е отплатил.

" Въпреки че към момента ще има провокации, всички тези клубове от Висшата лига към този момент могат да гледат напред с оптимизъм за това, което следва ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР