Клубният волейбол в България да стартира в уикенда 14-15 октомври,

...
Клубният волейбол в България да стартира в уикенда 14-15 октомври,
Коментари Харесай

Клубният волейбол в България ще стартира в средата на октомври

Клубният волейбол в България да започва в уикенда 14-15 октомври, взеха решение на свое съвещание клубовете от efbet Супер Волей. По традиция, стартът ще бъде даден със Суперкупа на страната.

„ Всички виждаме по какъв начин равнището на родното състезание скочи фрапантно и като класа на тимовете, селекции, бюджети и зрителска публика. По-голямата част от дуелите през предишния сезон бяха непредсказуеми, както се чака да бъде и през новия сезон. Затова с сътрудниците взехме решение да въведем нов формат на Суперкупата на България с 4 тима. Този формат не е нов-той е към този момент добре прочут в Италия. Шампионът, носителят на Купата и финалистите ще открият сезона. Домакин от тук насетне ще бъде тимът, който е станал първенец, тъй че това издание ще бъде в Бургас с присъединяване на Нефтохимик 2010, Хебър, Дея спорт и Левски София, защото тимът от Пазарджик игра и в двата финала и вземаме идващия в класирането от постоянния сезон. С два полуфинала и край, които съм уверен, че ще бъдат доста забавни - ще дадем старт на новия сезон. Какво по-хубаво от два дни волейболен празник за начало, уверен съм и с цялостна зала. А седмица по-късно стартира и самото състезание “, изясни президентът на Националната волейболна лига за мъже (НВЛ) Живко Желев едно от главните решения.

Другото ново решение е обвързвано с смяна на формата на плейофите за купата. В продължение на доста години полуфиналите и финалът се играеха до 3 победи от 5 мача като в границите на 24 часа се изиграваха по 2 срещи в град.

„ Запазваме системата до 3 победи от 5 срещи, само че към този момент ще се играе по един дуел през 72 часа с замяна семействата след всяка среща. По този метод, ще могат играчите да се възстановят доста по-добре, интригата да се ускори, а равнището на игра да бъде още веднъж високо. В досегашния формат постоянно имаше отмалялост след първите дуели и това се виждаше незабавно във вторите срещи. Продължителността на шампионата ще бъде до 15 май, а не както до момента до края на месец април “, добави Желев.

Приет бе правилникът за новия сезон в шампионата. Въведени бяха и спомагателни лицензионни условия, оповестиха още от лигата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР