Клубната легенда на Ливърпул Стивън Джерард може да не е

...
Клубната легенда на Ливърпул Стивън Джерард може да не е
Коментари Харесай

Стиви Джи фаворит да поеме Глазгоу Рейнджърс

Клубната легенда на Ливърпул Стивън Джерард може да не е толкоз надалеч от първото си предопределение като управител в мъжкия футбол. 37-годишният някогашен британски национал е апетитен като главен любимец за треньорския пост в шотландския исполин Глазгоу Рейнджърс.

Джерард постави завършек на футболната си кариера през ноември 2016 година след 12-месечен престой в Лос Анджелис Галакси. Впоследствие Ливърпул го назначи за ментор на групировката до 18-годишна възраст.

Ипсуич с вълнуващо предложение до Стивън Джерард

Във вторник вечер президентът на Рейнджърс Дейв Кинг бе видян на „ Анфийлд” за първия полуфинален мач сред „ червените” и Рома в Шампионската лига. Тъкмо неговото наличие даде първия сигнал за интерес. Джерард не беше на стадиона по простата причина, че бе зает като ефирен посетител за британската медия, предаваща срещата.

Само дни по-късно в Шотландия смятат тогавашния халф за претендент №1 за поста. Нужно е конкретизиране, че диалозите към момента са в доста начален стадий.

В момента кръвния зложелател на Селтик не разполага с непрекъснат управител, а краткотрайно поста заема Греъм Мърти, който си потегля, щом сезонът завърши. До рокадата се стигна, откакто през октомври Педро Кайшиня беше уволнен.

И букмейкърите също сочат Джерард като най-вероятния заместител. При всички положения който и да застане отпред на Рейнджърс, ще има много тежка задача – спирането превъзходството на Селтик, който е управителен от Брендън Роджърс. Именно северноирландецът бе последният управител, под чието ръкодство Джерард игра като футболист в Ливърпул.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР