Клубът на Националната хокейна лига (НХЛ) Монреал получи официално разрешение

...
Клубът на Националната хокейна лига (НХЛ) Монреал получи официално разрешение
Коментари Харесай

Монреал получи официално разрешение да приеме домакинските си мачове

Клубът на Националната хокейна лига (НХЛ) Монреал получи публично позволение от управляващите на канадската провинция Квебек да одобри домакинските си мачове от новия сезон, заяви телевизионният канал CBC.

Съответният декрет е публикуван от Министерството на здравеопазването в Квебек. Преди това позволение за домашен мачове получиха Ванкувър, Калгари и Едмънтън. Канадските клубове Уинипег, Отава и Торонто към момента не са получили публично удостоверение от управляващите на провинциите Манитоба и Онтарио.

На 25 декември пресслужбата на НХЛ разгласи, че съгласно съглашение с канадските управляващи клубовете от страната ще могат да играят новия сезон в личните си зали, само че не всички райони публично са удостоверили това.

Новият сезон в НХЛ би трябвало да стартира на 13 януари, а тимовете ще изиграят 56 мача вместо 82 през постоянния сезон. 16 отбора ще продължат до плейофите, а Купа " Стенли " ще се организира в обичайния формат. Поради затварянето на границата сред Канада и Съединени американски щати, както и нуждата да се обезпечи сигурността на участниците по време на пандемията, беше решено да се промени съставът на дивизиите и да се премине към режим на мачове единствено в дивизията, с цел да се сведе до най-малко броят на пътуванията.

Канадските тимове съставляват Северната дивизия, особено основана за този сезон. В нея ще играят Калгари, Едмънтън, Монреал, Отава, Торонто, Ванкувър и Уинипег. В деня на откриването на новия сезон на НХЛ Едмънтън ще срещне Ванкувър, а Торонто - Монреал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР