Клубът на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия – Ал Насър

...
Клубът на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия – Ал Насър
Коментари Харесай

ФИФА стопира трансферите на Ал Насър

Клубът на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия – Ал Насър получи възбрана от ФИФА и не може да записва нови попълнение.

Международната футболна централа нанесе голям удар по вицешампиона на Саудитска Арабия, който през декември 2022 притегли една от най-големите звезди в актуалния футбол.

Трансферът на португалеца даде началото на поредност от трансферни бомби. Саудитските отбори привлякоха суперзвезди като Карим Бензема, Рубен Невеш, Н‘Голо Канте, Калиду Кулибали и Едуар Менди.

След като Ал Насър си обезпечи Марсело Брозович от финалиста в Шампионска лига Интер, наказването на ФИФА влезе в действие.

От футболната централа не разрешиха на Ал Насър да записва каквито и да е нови попълнение – нито чужденци, нито локални футболисти.

Санкцията е за три трансферни прозореца и е обвързвана с неизплатените от Ал Насър бонуси по прехвърлянето на нигерийския нападател Ахмед Муса от Лестър. През 2018 клубът заплати на „ лисиците “ 14 милиона паунда, само че не е заплатил бонуси в размер на 390 хиляди.

Муса вкара 14 гола в 62 мача за Ал Насър и оказа помощ на тима да стане първенец през сезон 2019/20. Казусът беше прегледан от Арбитражния съд в Лозана. Решението беше в интерес на Лестър и Ал Насър беше длъжен да изплати дължимите
бонуси. След като това не се е случило, ФИФА наложи трансферната възбрана. Тя може да бъде вдигната, в случай че Ал Насър неотложно заплати дължимата сума на Лестър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР