Клоуните са смешни актьори в цирка, които са облечени в

...
Клоуните са смешни актьори в цирка, които са облечени в
Коментари Харесай

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Клоуните са смешни артисти в цирка, които са облечени в цветни облекла, носят щури перуки, смешен грим и голям червен нос. Тяхната работа е да забавляват дребни и огромни.

Не за подобен клоун обаче ще стане въпрос в идващите редове.

През 1908 година жена на име Франсис Томпсън е открита удушена и ограбена в дома си в Южен Мичиган. Мъж на име Луман Ман е обвинен за жестокото ликвидиране. Изправен е пред съда, само че е оневинен заради липса на задоволително доказателства. По време на процеса бащата на Луман, Орвил Ман, получава анонимна записка. В нея е написано, че ще може да позволи мистерията, в случай че отиде в северния увеселителен парк Ривървю и откри смешник с дървен крайник.

По това време господин Ман счита уликата за неприятно скроена смешка, само че единствено няколко години по-късно, тъкмо подобен смешник ще бъде задържан за следващото ликвидиране в Чикаго.

Историята се повтаря

И по този начин, четири години по-късно, през 1912 година в Чикаго, младата богатата наследница София Сингър е открита мъртва. Свидетели разкриват, че за последно дамата е забелязана жива в локална аптека, а по-късно в книжарница, откъдето си купила писалищен материали. Написала няколко писма и ги изпратила. Малко по-късно София се отправила към дома си.

Тялото ѝ е намерено няколко часа по-късно от годеника ѝ Уилям Уортен в квартирата, в която неотдавна влюбените се преместили. От полицията незабавно се насочили към двама обвинени - еднокрак смешник и неговата брачна половинка, танцьорка на пародия.

Колоритното семейство до неотдавна живеело с откритата мъртва София и годеника ѝ. Установено било, че Чарлз Конуей е роден в богато семейство от Индиана. Той обаче пропил цялото си положение, трансформирайки се от състоятелен човек в смешник с дървен крайник. Жена му Мери Конуей пък била укротителка на лъвове и сама наричала себе си Царицата на бурлеската.

За полицията претекстът за закононарушението бил изцяло явен. София таман е наследила 35 000 $. Притежавала бижута за 3000 $, а у себе си носила 1000 $ в брой. Това са били големи суми през 1912 година в Америка.

Планът е умислен още на гарата

По време на следствието било разкрито, че при започване на октомври 1912 година богата наследница на име Софи Сингър пристигнала в Чикаго дружно с годеника си Уил Уортен. На жп гарата двамата се срещнали с госпожа Конуей. Тя предложила на всички да си намерят апартамент дружно, вместо да отсядат в хотел. Така и станало.

Мери Конуей и Чарлз Конуей работели в цирка. Г-жа Конуей била укротителка на лъвове, наричала себе си Кралицата на бурлеската, господин Конуей пък работел като смешник. Останал без крайник по време на номер в цирка, в който трябвало да се гмурне. Крайникът му трябвало да бъде отхвърлен малко под коляното. Конуей го заменил със собственоръчно направено дървено колче, написа The Tribune.

Цирковата двойка нямала никакви пари, с изключение на тези, които новите им другари им давали назаем всеки ден. С машинация те съумели да убедят богатата наследница постоянно да им заплаща за всевъзможни прищевки.

Един ден обаче София Сингър осъзнала, че е излъгана и решила, че може би е по-добре да се прибере с годеника си в Балтимор. Двамата се изнесли от квартирата на Конуей и се нанесли в друга къща.

Бруталното ликвидиране

Една вечер Уортен излязъл с другари на открито да залага. Щом се прибрал, не съумял да отключи вратата, наложило се да я разбие. След като влезнал в квартирата, той почнал да вика по име своята обичана. След като тя не му дала отговор, той почнал да ревизира всички стаи в къщата, до момента в който стигнал до спалнята. Именно там се натъкнал на ужасяваща панорама. Изпод леглото стърчали два женски крайници. Младият мъж издърпал тялото на София. Тя била със завързани ръце, а устата ѝ била запушена с носната забрадка на Конуей, която била забутана толкоз надълбоко в гърлото ѝ, че се наложило да бъде извадена с клещи. Бижутата ѝ били откраднати, написа Mysteriouschicago

The Bizarre Tale Of The Heiress And The One-Legged Killer Clown
— Listverse (@listverse)
Започнало следствие и не след дълго от полицията стигнали до обвинените, които от дълго време си били плюли на петите. Обявени били за национално търсене и не след дълго Конуей били хванати в Лима, Охайо, покрай мястото, където Чарлз е роден през 1886 година

Щом попаднала зад решетките, Мери Конуей неотложно признала за закононарушението. Чарлз също разказал на полицията своята версия какво се е случило. През цялото време защитавал жена си и изрично отричал тя да има нещо общо с убийството. Клоунът твърдял, че гибелта на София е трагичен случай, случил се при самоотбрана, тъй като двамата се скарали. По думите му абсурдът избухнал, откакто София предложила на жена му да изкарва пари като продажница.

Дебелашката смешка

По време на самопризнанията си Чарлз Конуей се опитал да си направи смешка с репортерите и полицията. „ Кажете, капитане, знаете ли, че в този случай не можете да обесите човек с дървен крайник?”, попитал клоунът. Когато в отговор капитанът му дал отговор, че не познава подобен закон, Конуей отвърнал: „ Трябва да употребявате не крайник, а въже!”.

Процесът

Процесът за убийството стартирал през март 1913 година. Делото било най-горещата вест по това време, хората не спирали да приказват за него по улиците и в домовете си, за убийството било разказвано с най-големи детайлности по първите страници на вестниците. В сянка останало даже встъпването в служба на Удроу Уилсън като президент на Съединени американски щати.

По време на делото господин и госпожа Конуей се отрекли от самопризнанията си, заявявайки, че полицията е употребила способи от „ трета степен”, с цел да ги вземе, отказвайки им храна, медикаменти, също така ги настанили в обособени килии.

В последна сметка самопризнанията били отхвърлени, само че правосъдните заседатели решили, че клоунът и пародия танцьорката са отговорни. Чарлз бил наказан на пожизнен затвор, откакто на косъм се разминал с бесилото, а Мери получила наказване от 14 години зад решетките, само че лежала единствено към година.

Бягството

Докато защитата в съда извеждала с белезници еднокракия смешник, след произнасянето на присъдата, той се заклел, че „ ще се измъкне от това” и дванадесет години по-късно, той в действителност извършил обещанието си.

През 1925 година, до момента в който полагал труд във „ фермата на честта” в пандиза "Джолиет ", Конуей съумял да избяга.

За последно, името му се появявало през 1932 година в медиите, когато майка му се пробвала да убеди арбитър да го разгласи за мъртъв, с цел да може да вземе парите от застраховката му живот.

Според публикации по това време, Чарлз е бил забелязан за последно в Толедо през 1929 година.

Светът по този начин и не научава какво в действителност се е случило с еднокракия смешник палач Чарлз Конуей след бягството му.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР