Клоните на осемте дървета в двора на църквата Света Неделя

...
Клоните на осемте дървета в двора на църквата Света Неделя
Коментари Харесай

Опасни клони висят над главите на туристите СНИМКИ

Клоните на осемте дървета в двора на църквата „ Света Неделя " в Стария град, които бяха оповестени за рискови преди пет месеца, не престават да висят над тротоара на ул. „ Цар Иван Шишман ". „ Марица " напомня, че става въпрос за 70-80-годишни акации и японски софори. Молба те да бъдат отрязани от Оперативна програма „ Градини и паркове " бе пусната още през зимата от свещеника на храма отец Апостол Марудов. „ Толкова огромни дървета не мога да отсека, а те са към този момент са рискови за хората. Трябват експерти ", сподели свещеникът.

Създадената комисия от районното кметство и Оперативна програма „ Паркове и градини " още тогава е решила, че дърветата в действителност заплашват сигурността в региона и би трябвало да бъдат отрязани. Общинското дружество обаче работи по други обекти. Щом приключим, ще отрежем и дърветата в храма, обясниха от „ Паркове и градини ". В момента бригадите отстраняват рискови клони по бул. „ Руски ".

От „ Паркове и градини " напомнят, че разрешението за отрязване би трябвало да се удостовери от свещеника отец Апостол, който ръководи парцела. Освен това улицата, по която минават рейсовете с непознати туристи за Стария град, би трябвало да бъде затворена по време на акцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР