Клониран кон - първият по рода си, роден в Китай,

...
Клониран кон - първият по рода си, роден в Китай,
Коментари Харесай

Клониран кон - първият по рода си, показаха в Китай

Клониран кон - първият по рода си, роден в Китай, който се чака да открие нови благоприятни условия за бранша на конния спорт в страната, беше показан в Пекин, заяви Агенция Франс Прес.

has cloned a horse for the first time

The cloning experience was conducted by SinoGene and began back in 2021. The cloned foal was born on June, 2022. The somatic cells were taken from a skin sample of a warm-blooded horse named Ursus which arrived in China from.
— NEXTA (@nexta_tv)
Клонирането на спортни или расови коне към този момент се практикува в няколко страни от началото на 2000 година, изключително за генетично възстановяване

Роденият през юни предходната година от сурогатна майка Чжуан Чжуан е  създаден в лабораторията " Синоджин " в Пекин с материали от Германия. Той е първият " топлокръвен " кон, роден в Китай и публично лицензиран от Китайската асоциация на конната промишленост.

Топлокръвен е публична подредба за породи леки коне с жив характер.

Клонирането може да помогне за понижаване на цената на развъждането и развъждането на коне. Производството на коне в Китай посредством клониране би трябвало да понижи зависимостта от скъпия импорт на коне и по този метод да улесни китайския конен спорт.

Първият в света клониран кон е роден в Италия през 2003 година

Китайските компании за клониране на животни реализираха забележителен прогрес, като към този момент са създадени технологии за овце, крави, свине, кучета и котки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР