Клонът на Shell в Нигерия разследва възможно изтичане на петролопровода

...
Клонът на Shell в Нигерия разследва възможно изтичане на петролопровода
Коментари Харесай

Shell разследва възможно изтичане на петролопровод в Нигерия

Клонът на Shell в Нигерия проверява допустимо приключване на петролопровода си Trans Niger, който минава през общността Бодо в щата Ривърс , оповестява " Ройтерс ". Компанията е била предизвестена за евентуалния проблем на август. 18.

Според Shell множеството разливи на невт стават поради вандализъм по тръбопроводите и поради противозаконното му добиване.

Тръбопроводът от 180 000 барела дневно (bpd) е един от двата канала, които изнасят недопечен нефт Bonny Light от Нигерия, най-големият производител на нефт в Африка.
 Shell заплаща 15 млн. евро обезщетение на Нигерия за петролни разливи в река Нигер
Shell заплаща 15 млн. евро обезщетение на Нигерия за петролни разливи в река Нигер

Парите ще бъдат от изгода за няколко общности в Нигерия, които бяха наранени от четири нефтени разлива, станали сред 2004 и 2007 година

Разследването на тръбопровода Trans Niger идва дни откакто различен водопровод на компанията в страната възобнови активността си.

Оттам е било планувано да се пращат 220 000 барела дневно през юли, само че заради евентуален теч на терминала за експорт активността е сряна за към месец. Причината към момента не е избрана от взаимно следствие сред представители на компанията, общността и държавни организации.

Според компанията кражбите на нефт и саботажите на тръбопроводи са постоянно срещани в южната част на Нигерия.

" Ние работим с общността и други заинтригувани страни, с цел да подсигуряваме, че можем безвредно да разгледаме и разгадаем тази обстановка ", сподели представителят на компанията Бола Есиен-Нелсън, без да дава повече детайлности. Не са оповестени форсмажорни условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР