Клонът на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския районен

...
Клонът на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския районен
Коментари Харесай

Измами със субсидии: Европрокуратурата даде на съд овцевъд от Вършец

Клонът на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския областен съд да наложи административно наказване на аграрни производител, обвинен в машинация със аграрни дотации и подправяне на документи, оповестяват от ведомството на Лаура Кьовеши.

Заподозреният, чието име не се загатва, е притежател на овцеферма в община Вършец (област Монтана) и сполучливо е кандидатствал за средства за модернизиране на стопанството си в размер на 134 770 лв. (около 69 000 евро), като 85% от тях са финансирани от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР), а 15% - от националния бюджет.

За да получи тези средства, е трябвало да показа редица документи, в това число подобен, който да потвърди, че няма съществуващи данъчни отговорности.

Разследването, осъществено от Държавен фонд " Земеделие ", посочило, че фермерът в действителност е имал данъчни отговорности и е показал подправен документ при кандидатстването си за средствата. Поради това парите не са били отпуснати и вредите са били предотвратени.

Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да получи санкция в размер до 5000 лева

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР