Клишетата за бедните и гладуващи българи доста се разминават с

...
Клишетата за бедните и гладуващи българи доста се разминават с
Коментари Харесай

Бедни и гладни ли? Ето колко пари пръснаха българите на Черен петък

Клишетата за " бедните и гладуващи българи " много се разминават с реалноста в моловете, заведенията, а и от формалните данни за онлайн търговия.

Сумите, които харчи нашенецът са рекордни и това са единствено формалните данни.

Колко изхарчихме на Черния петък? Търговци регистрират, че тази година клиентите са отделили по-голям бюджет за покупки. В онлайн магазините, често Черният петък започва по-рано, тази година още на 17-ти октомври, във вторник.

За първите три дни от акцията онлайн търговците имат оборот от 250 милиона лв., сочат данните на Българската Е-комерс асоциация. Очакванията са до края на акцията оборотът да надвиши 400 милиона лв..

Официалните данни на Агенцията по приходите също демонстрират такава наклонност. За 2022 година, дневните обороти на Черния петък са над 310 милиона лв.. За съпоставяне, за 2021 година те са били 281 милиона лв..

Официалните данни за през вчерашния ден към момента се чакат. Тази година клиентите са отделили със 100 лв. повече за покупки на Черния петък - приблизително 613 лв., против 499 лв. предходната година.

На този декор, има и доста по-скъпи покупки - да вземем за пример една от най-скъпите е тв приемник за над 10 хиляди лв., регистрира един от огромните онлайн търговци.

" Всяка година от ден на ден храчат онлайн потребителите за Черния петък. В първите 7 секунди на оповестяване на акцията към този момент имаме необикновено доста поръчки в онлайн магазините. Хората чакат, възнамеряват, прибавят си продуктите в обичани и чакат акцията, с цел да завършат поръчката ", сподели Жанет Найденова от Българска Е-комерс асоциация.

" Законът ни подсигурява 14 дни право за връщане единствено на онлайн покупки. В естествения физически магазин можем да върнем артикул, единствено в случай че търговецът има такава политика. В случай на повреден артикул, няма разграничаване - правата ни важат на всички места и без изключение ", съобщи Богомил Николов от " Активни консуматори ".

Сред най-предпочитаните артикули за Черния петък са облекла и обувки, козметика, домашен уреди, написа bTV.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР