Клише от студената война е, че съветският комунизъм и национал-социализмът

...
Клише от студената война е, че съветският комунизъм и национал-социализмът
Коментари Харесай

Имало ли е „меден месец” на Хитлер със Сталин през 1935 година в СССР ?

Клише от студената война е, че руският комунизъм и национал-социализмът са братя по идеология, агитация и властова процедура. Т.е., че Хитлер и Сталин са тирани с идентични лица. Спорът е: кой е бил по-мащабен политически палач. Още през м.в.остро се сблъскаха тривиално известните 2 тези към пакта Молотов-Рибентроп: 1. Че Сталин и Хитлер си разделят Полша и провокират Втората международна война. 2. Руската аксиома за „ насъскване” на Хитлер от Запад към заличаване на Съюз на съветските социалистически републики.

Това написа Огнян Гърков за уеб страницата "Фрог нюз ".

В наше време - на дирижираните пропагандно-психологически хибридни войни с мейнстриймови дезинформационни акции - изпитан способ на промиване и манипулиране на мозъци, прилаган от съперниците, продължи да бъде изнасянето на /дез/информация, която мъчно може да бъде тествана от всеобщия четец. Целта е

пренаписване на историята посредством замяна на полезности, исторически събития, оценки. Пръкнаха се антон-тодоровци и под. пишурки, „ творящи” по единствен аналитично неизпитан източник и изкусно оплитащи читателя в детайлности, за които той няма знания и опит да ги верифицира. И бива отклоняван от същността на проблемите.

На версията „ Посетил ли е Хитлер Съветския съюз през 1935 година?”-като анонимна обява - се натъкнах за прощален път на 8 декември м.г. в почитан от мен седмичник. През последните години тематиката бе реанимирана, само че всички налични ми източници на британски, немски, чешки и словашки езици се базират на съветски първоизточници и мн. други

Има и втора догадка, че визитите на фюрера Шикелгрубер (по майка) са две: А) 1-то, през април-май 1935 година Б) Че на 23 август 1939 година съгласно вестник «Московский комсомолец» той е участвал на подписването на Пакта за ненападение сред Съюз на съветските социалистически републики и Германия, прочут като Пакта Молотов – Рибентроп, подписан от същите „ двамца”

политици. В делегацията на Рибентроп били включени хора, които са под неразделно предписание на Хитлер - персоналните му: адютант, офицер-ординарец, доктор, фотограф и госпожица Едит Крюгер. Според създателите на тази догадка, тя била Ева Браун. Историци като А.Рогинский (д-во „ Мемориал”) отхвърлят тази алтернатива, тъй като Рибентроп би се справил в Кремъл и без фюрера, а и мъчно би било опазено в загадка наличието на Хитлер.

В наличните ми изявления по тематиката се указва ясно, че Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) най-щателно унищожил всички фотоси, фотоленти, вестници, няколкото художествени кино лентата, засвидетелстващи визитата на Хитлер. Създадените в Съюз на съветските социалистически републики - до началото на войната, а оповестените в Германия след края й. В това число всички копия на руския документален филм „ Немският водач в СССР”, като се изключи едно, към този момент в архива на ФСБ. Версията била съединена от единични документи в Европа и снимков материал от Русия. Архивите на НКВД/МинДС/МВР/ФСБ са недостъпни, а върху тематиката е била наложена цялостна възбрана. Хипотезите на Буча №1 и №2А на «Московский комсомолец» се разграничават единствено по продължителността на пребиваването на фюрера. Тази на №1от 1 април до 12 юни 1935 година ми се коства невероятна – 72 дни?!? Баба ми би я посочила „ баялдисващо арменско гости”. Според създателите, в случай че „ се осланяме на откритите в Европа документи”, Сталин и Молотов решили да предварят Франция, Англия и Съединени американски щати и отправили покана с персонално писмо на „ Бащата на народите” до фюрера. Ако текстът е достоверен, Сталин изразил надълбоко удивление от триумфите на Хитлер на постовете глава на Национал-социалистическата партия и Райхсканцлер, показал като общи врагове Англия и Франция. Констатирал е близки партийни цели, предложил реципрочност и другарски ръка, и го поканил да посети „ своя другар и съюзник”. По антикомунистически съображения Хитлер бил податлив да откаже, само че го възспрял К.фон Нойрат. Той го свързва с Й. декор Рибентроп, който убеждава фюрера след година да одобри поканата. Чрез Химлер и Гьобелс тушират антикомунизма до момента в който руската агитация убеждавала трудовия си народ, че Германия строи „ собствен социализъм”.

На 27 март 1935 година в Москва идва персоналната защита на фюрера — 1-ва рота на 1-ва дивизии «Лайбщандарте» Секретен сътрудник. На 1 април с.г. Хитлер, съпроводен от упоменатите нагоре лица + тези от догадка №2 Б, е посрещнат на летище в Москва от Сталин и съветско-немски оркестър. Вождовете потеглят за хотел „ Метропол” в нов автомобил ЗиС-101, ръководен от персонален бодигард на Сталин. В Большой спектакъл Хитлер не харесал операта „ Иван Сусанин” на Глинка, макар че се усмихвал през цялата вечер.

На приема в Кремъл Сталин трогва госта с прочувствено приповдигнати оценки за визитата – като мост сред партиите и великите нации, откриващ общ път към ярко бъдеще, перспективно и след 1000 години. В подобен жанр Хитлер обобщил по какъв начин след смъкването на царя и на немските „ Псевдо-Лидери” в двете страни възниквали „ нови форми на властта...”, само че „ врагът не спял.... И основните общи врагове Франция и Англия, чиито заробени от Еврейски и Масонски пари управници мамят личните си нации и пробват да излъгват и нас”. Следват бурни овации. Хитлер ощастливява Сталин с «Майн Кампф» с подпис, а Сталин Хитлер – с позлатен маузер и шашка с гравирани имена. До 14 април 1935 година „ Бащата на народите” демонстрира на госта Москва. А в Ленинград (=Санкт Петербург), корабостроителни и други предприятия, опциите на флота; също в Архангелск, Волхов, Мурманск, Водноелектрическа централа Вилхов, колхози на Север, включително военни учения. От там на парада на 1 май, Хитлер също е на трибуната на мавзолея на Ленин. Мощната проява на военна техника приема като предизвикателство, само че се въздържа от реакция. Фюрерът се убедил, че Русия от епохата на царя и вярата в Бога са погинали. Бил е изумен от новата „ пролетарска” просвета, от предаността на пионерчетата към Сталин, от огромното строителство (жилищно, промишлено, военно, на културни обекти), което по-късно ползва в Германия. Но с нацистка архитектура.

На 2 май вождовете се насочат към Куйбишев, участват на авиошоу с В.П. Чкалов и с други руски и немски асове-летци (Сталин ги приветства!). По р. Волга следва странствуване с парахода „ Щорс” с престои в града на култа Сталинград, на 21 май (Бел.: Забележете!) са в Украйна: Днепропетровск, на 29 с.м. по вода в Киев. И версия №2А завършва. По №1 - още веднъж на военни учения. На 1 юни Хитлер и Сталин се връщат в Москва, на 3-10 юни в Кремъл се състоят договаряния, дали подтик на така наречен „ нови отношения”, начало на военно и политическо съдействие. Възникват пунктове за междуправителствена съгласуваност в 2-те столици. На 11 юни е прощалният банкет. Хитлер „ бил окрилен” от постигнатото за малко време в Съветска Русия и се гордеел с новия си съдружник и другар. И на 12 юни в 15 ч. излетява за Берлин. Но документи, потвърждаващи директно версията, не се цитират. Освен фотография, на която Сталин и Хитлер „ са изобразени” дружно на трибуната на мавзолея.

Ако визитата е fake news, кой би имал изгода от сходна фантастика в поддръжка на тезата Сталин = Хитлер? Дело на графомани? Да е съветска инсценировка за да се оневинят по някакъв хиперинтелигентен метод е по-малко евентуално.Още към 2014 година в Централна и Източна Европа действаха 40 проруски уеб-сайта. Руската пропагандна машина по никакъв начин не е свенлива да сервира микстури от едностранни истини, полуистини и дезинформация под формата на тотално проповядване на народен национализъм. Но през 2015 година например в уеб страницата hlavnespravy@hlavnespravy. sk се появи изказване, че Съединени американски щати изкупува съветски интернет портали. „ Нearst Шкулев Media”, щатско-руско сдружение, владеещо холдинга „ Регион”, след март 2013 година става притежател на 13 локални Инет компании и портали като Е1 в Екатеринбург, ELLE, StarHit, Antenna-Telesem, Vabank, PRM и други, и единствено в Южен Урал преговаряше за закупуване на нови 42 портала. А в други региони на Руската федерация? „ Нearst Шкулев Media” е дъщерна компания на един от най-мощните в света медиални холдинги, щатския Hearst Corporation.

Според сегашната историография, през 1933 година Съюз на съветските социалистически републики замразил икономическите и военните връзки с Германия. Анекдотично звучи, обаче, 2 години след поемането на властта Хитлер и „ каймакът” на камарилата му да отделят сред 50 и 72 дни за екскурзионно проучване на кандидат-съюзник при неукрепена власт!? Предостатъчно време с цел да бъдат свалени от власт! СЪЩЕВРЕМЕННО събитията изискват оперативно настоящо управление: През януари 1935 година на плебисцит 91% от популацията на Саарланд гласоподава за връщане в териториите на Райха. През март 1935 година Берлин дефинитивно престава да се преценява с военните точки на Версайския контракт от 1919 година, вкарва наложителната военна работа и стартира превъоръжаване на армията. През април с.г. Англия, Франция и Италия стачкуват срещу това решение. А би трябвало да се приготвя конгрес на НСРПГ, законодателството на Райха за трудовата работа, за отбрана на немската кръв и немската чест, за възбрана на бракосъчетанията с евреи. Липсват още закони за имперския жител, за отбрана на кръвта, „ Имперския закон за флага “. „ Арийският “ генезис още не е натрапен като изискване за заемане на държавни длъжности и така нататък и прочие!

Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) надали е била всесилна и в чужбина, с цел да не останат обществено налични следи от „ арменското гости”, макар „ желязната завеса” (бел.: метафората е на доктор Йозеф Гьобелс, взаимствана и разпространявана от Чърчил). В двете версии се твърди, че в края на гостуването е подписан „ Железният пакт”, само че двустранен документ, подписан в Москва през 1935 година, с уместно за сходно наименование наличие, не е прочут.

Иначе интервалът, в който у нас държавното управление на ген. Пенчо Златев се сменя с това на Андрей Тошев, е относително добре селекциониран като за аудиенция на Хитлер в Съюз на съветските социалистически републики: Пътят му към властта е разчистен. Президентът декор Хинденбург умира, депутатите на ГКП са касирани. Ернст Телман още не е съден. Райхстага е изгасен от дълго време. Георги Димитров е оглавил Коминтерна, който тогава не е на „ Уолстрийт”, нито в Брюксел. Нюрнбергските "арийски " закони не са стартирани. Испанската революция и Олимпийските игри не са почнали. Централно разузнавателно управление на САЩ ще възникне след 12 години, а в МИ-6 са доста дискретни. Мисията Канделаки (за нормализиране на комерсиалните контакти) занапред още не е провалена, всеобщите политически репресии не са почнали. „ Нощта на дългите ножове” е минало, само че не и Антикоминтерновският пакт, нито пък „ Кристалната нощ”. Въпреки това наркоминдел-ът (външен министър) Максим Литвинов, роден като Меер-Генох Мойсеевич Валлах, „ тактично” е сменен от ръководителя на СНК (=правителството) Вячеслав Молотов.

На жалбите на Ева Браун от април-май 1935 година в писмата й до Хитлер от самотност и незадоволително внимание може да се търси пояснение. Дори на опита й за самоубийство тогава – теоретично може да е подхванат например в каютата на „ Щорс”? Или че Хитлер е посрещнал рождения си ден на 20 април на път от Волхов до Архангелск.

Слабо евентуално звучат изказванията, че на 21 май 1935 година фюрерът е бил в Днепропетровск, с цел да му показват триумфите на руската индустриализация. Защото точно в този ден той е произнесъл в Райхстага една от своите най-ярки речи - за програмата си в спокойно време! А доста постоянно след това сподвижниците му се базират на нея като на удостоверение за миролюбието на тогавашна Германия. Нереално е да допуснем, че Адолф Хитлер е отпътувал от Днепропетровск до Берлин, произнесъл е речта, подписал е секретния закон за реорганизиране на структурата за командване на въоръжените сили на Германия и на часа се връща в Украйна

Д-р Огнян Гърков,

с л.д.р. дипломат,
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР