Клип с указания как се преминава нелегално през българската граница

...
Клип с указания как се преминава нелегално през българската граница
Коментари Харесай

Мигранти се фукат как преминават границата ни с Турция

Клип с инструкции по какъв начин се минава незаконно през българската граница се появи в Tik-tok. С помощта на стълба, група трафиканти демонстрира по какъв начин необезпокоявано може да се преодолее оградата сред Турция и България и то измежду бял ден.

От Министерство на вътрешните работи обявиха за NOVA, че групата, дружно с трафикантите, е арестувана. Работата по случая продължава в границите на досъдебното произвеждане.

От вътрешното министерство прибавиха още, че групата е била арестувана преди клипът да е пуснат в обществените мрежи.



„ Става въпрос за добре проведена система, която стартира надълбоко навътре в Турция. Това е рентабилен бизнес”, сподели в студиото на „ Здравей, България” специалистът по сигурност Славчо Велков.

По думите му такова прекосяване няма по какъв начин да е допустимо без присъединяване на хора от българска страна. Прави усещане още, че мигрантите са доста добре готови – всички са топло облечени и екипирани за дългия поход към Европа. Според Велков мигрантите оставят документите си в Търция, като те биват изпращани на " работодатели " в Германия, които ги чакат и им обезпечават работа там. Именно по този метод незаконните заплащали за услугата „ трафик “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР