Клип с дете зад волана предизвика вълна от дискусии в

...
Клип с дете зад волана предизвика вълна от дискусии в
Коментари Харесай

Дядото на детето, което подкара лека кола: Няма как да стане ПТП с учебен автомобил

Клип с дете зад кормилото провокира вълна от полемики в обществените мрежи. На него виждаме по какъв начин детето кара образователен автомобил по улица във Враца. За благополучие не с висока скорост. Кой е на седалката до него и е отговорен за това невръстен да кара в града?

" Докато подминавах автомобила погледнах в дясно и видях, че едно малко момченце – на забележима възраст към 10 години, кара автомобила. До него имаше възрастен човек, само че колата се движеше извънредно постепенно и криволичеше. Затова отбих и започвах да фотографирам, с цел да се види какво се случва. Подадох и сигнал на телефон 112 “, споделя пред bTV Боян Митов. Това е мъжът, който е подал сигнала.

Митов добави, че на видеоклипът се вижда изправеното дете, което едвам вижда пътя зад кормилото. Не е ясно по какъв начин детето е достигало до педалите, само че съгласно очевидецът е непостижимо за едно толкоз малко дете да кара автомобил на тази възраст.

" Лошото е, че тъкмо тези хора, които би трябвало да ни учат по какъв начин да караме и какво държание да имаме на пътя, нарушават разпоредбите. Попитах дядото дали е осведомен със закона. Той ми отговори, че прави това от 40 години и не счита, че това е някакво нарушаване. Детето му било задоволително квалифицирано, с цел да ръководи автомобил “, изясни още Боян Митов.

Красимир Начев е дядото на 10-годишния водач от клипа. Той е автоинструктор. И не счита, че се е случило нещо нелегално.  

" Пак споделям, аз му държа кормилото с едната ръка, автомобилът не е частен, а е образователен, лицензиран, с дубъл педали, в който аз държа от самото начало кормилото и управлявам от самото начало автомобила. Движим се на първа и втора предавка, това беше към 500-600 метра. Някакъв засегнат, внимателен жител се обадил и аз би трябвало в този момент, без виновност отговорен, да давам пояснение “, изяснява Начев.

Дядото е безапелационен, че няма по какъв начин да стане ПТП с образователен автомобил. Заради празничните дни по улиците в града е имало единствено няколко автомобила в придвижване. Полицията обаче въпреки всичко е свалила номерата на образователната кола. Очаква се да му бъде и наложена глоба в размер от 300 до 500 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР