Клип на бус, минаващ през защитната ограда на границата ни

...
Клип на бус, минаващ през защитната ограда на границата ни
Коментари Харесай

След скандалния клип: Бусът с мигранти минал през оградата п...

Клип на бус, минаващ през защитната ограда на границата ни с Турция, се появи в обществените мрежи. bTV удостовери неговата достоверност от свои източници, ангажирани с защитата на държавната ни граница.

Действието от скандалния клип се разиграва на 2 км от село Лесово. Случаят е от началото на юли.



Каналджия снима по какъв начин мигранти минават с бус с ямболска регистрация през очевидно разграден сектор на така наречен защитно оборудване.

След това бусът минава по стръмен сектор покрай река Тунджа. Пада и се постанова граничните служители на реда да оказват първа помощ на близо 10 души, които минават незаконно.

 



В региона на случая локалните непрекъснато виждат мигранти. Заради засиления мигрантски напън от през вчерашния ден отчасти бедствено състояние беше оповестено в пограничните общини на Ямболска област.

От „ Гранична полиция “ прецизираха, че от началото на годината до момента граничните служители на реда са предотвратили към 100 000 опита на мигранти да влязат нелегално от Турция. „ Гранична полиция “ води статистика не за броя на нарушителите, а за опитите, тъй като един мигрант може да направи няколко опита да мине нелегално през границата ни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР