Клиниката по кардиология на УМБАЛ Свети Георги ще се присъедини

...
Клиниката по кардиология на УМБАЛ Свети Георги ще се присъедини
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно бременни в УМБАЛ „Свети Георги” 

Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Свети Георги ” ще се причисли към акцията за безвъзмездни кардиологични прегледи за бременни дами във връзка Световния ден на сърцето, 29 септември. Мотото на акцията тази година е „ Бременност и сърце – погрижете се за своето сърце! ”.

Бременните дами от Пловдив и района, които желаят да бъдат прегледани, би трябвало да посетят Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Свети Георги ” на 24, 25 и 26 септември от 11:00 до 13:00 ч., заяви началникът на клиничното звено проф. доктор Федя Николов. Клиниката се намира на 12-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „ Пещерско шосе ” №66.

Сърцето е един от органите, които в най-голяма степен претърпяват адаптационни промени при обикновено протичаща бременност. Чести са недоволствата от сърцетуптене, интензивен пулс, ниско артериално налягане, отоци по долни крака, а в по-късните месеци – зной и лесна уморяемост. Обикновено това е израз на физиологична акомодация, само че в някои по-редки случаи може да се касае за утежняване на сърдечна патология, съществувала преди, както и за такава, предизвикана от бременността.

Отличаването на двете положения – норма и патология, е от изгода за взимане на верните решения през остатъка от бременността, а също и за спомагателните грижи след раждане.

Прегледът е подобаващ за дами, които към този момент знаят за съществуването на сърдечен проблем, имат недоволства, свързани със сърдечната активност, имат открито по време на бременността високо кръвно налягане или просто желаят да се профилактират.

Безплатните прегледи за бременни дами във връзка Световния ден на сърцето се провеждат от Дружеството на кардиолозите в България – Работна група „ Сърдечно-съдов риск при дами ” взаимно с три академични лечебни заведения: УМБАЛСМ „ Пирогов ” – София, УМБАЛ „ Свети Георги ” – Пловдив, УМБАЛ „ Д-р Георги Странски ” – Плевен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР