Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към университетската болница

...
Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към университетската болница
Коментари Харесай

Двете засегнати от Covid-19 клиники на болница “Иван Рилски“ подновяват нормалната си работа

Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към университетската болница “Св. Иван Рилски “ възобновяват естествената си работа. След Великден те бяха краткотрайно затворени за стерилизация, откакто пациент с левкемия, който се лекуваше и на двете места, даде позитивна проба за ковид и се оказа, че има и инфектирани медици.

Беше осъществена многократна стерилизация и проветряване на пространствата в двете клиники. Освен това тази част на екипа на Отделението по хематология, която при първичното проучване даде негативен резултат за корона вирус, беше тествана наново, преди лекарите още веднъж да стартират да одобряват пациенти. В петък представител на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) ревизира на място дали са спазени всички наставления и даде зелена светлина болничните структури да бъдат отворени за пациенти от понеделник.

“Обмисляме опцията, когато положението на болните разрешава, те да бъдат тествани с PCR тест преди постъпване, както и до края на пандемията да бъдат настанявани в независима стая. Взели сме всички нужни ограничения да избегнем ново заразяване и сме подготвени да бъдем на своя пост и да лекуваме пациентите си както и до момента “, сподели доктор Александър Йорданов, зам.-началник на Отделението по хематология.

“В непрекъсната връзка сме със своите пациенти с усложнени хепатити, цирози и други тежки болести, които не могат да чакат. Уведомили сме ги, че от понеделник лекуването им може да продължи “, изясни проф. Росен Николов, шеф на Клиниката по гастроентерология.

Клиниката по гастроентерология е едно от дребното места в България, където може да се направи цялостна диагностична оценка на пациент с продължителен вирусен хепатит B, C и D. 179 заболели са минали през лечебното звено за първия месец от карантината. Над 95% от пациентите са признати по неотложност, като доминират такива с декомпенсирани чернодробни болести и възпалителни болести на червата с данни за утежняване на положението и нужда от незабавна хоспитализация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР