Клиниката по детска хирургия в болница Пирогов извърши уникална операция

...
Клиниката по детска хирургия в болница Пирогов извърши уникална операция
Коментари Харесай

Пироговци извършиха уникална операция на новородено без един бял дроб

Клиниката по детска хирургия в болница " Пирогов " извърши неповторима интервенция на бебе два дни след неговото раждане. В света са известни единствено още 26 сходни случая. Новороденото е с голям брой аномалии и без един бял дроб. В допълнение детето е с гръбначни, сърдечни и съдови малформации, както и с пресечен хранопровод.

Екипите на детската реанимация, детската операционна и детската хирургия на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " направиха комплицираната в механически условия хирургична намеса по възобновяване на хранопровода, след предварителна подготовка. Операцията e извършена под управлението на доктор Цветко Георгиев, шеф на отделението по хирургия на новороденото и вродените аномалии. В екипа вземат участие хирурзите проф. доктор Христо Шивачев и доктор Михаил Димитров, както и анестезиолозите доктор Албена Атанасова, доктор Нели Здравкова и медицинските сестри Петя Джамбазова и Гергана Гегова.

Следоперативният интервал минава безпрепятствено и без затруднения, като бебето е екстубирано, нормализирано и захранено през устата по прелиминарен проект. Новороденото към този момент е изписано от най-голямата болница за незабавна здравна помощ в страната.

Клиниката по детска хирургия на болница " Пирогов " пожелава на фамилията радостни празници и остава разполагаем за поддръжка и помощ при нужда от такава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР