Клиничните изпитвания на ваксината срещу COVID-19 Спутник лайт са завършени,

...
Клиничните изпитвания на ваксината срещу COVID-19 Спутник лайт са завършени,
Коментари Харесай

Клиничните изпитвания на руската ваксина "Спутник лайт" са завършени

Клиничните изпитвания на имунизацията против COVID-19 " Спутник лайт " са приключени, а документите за регистрацията й са готови. Това съобщи през днешния ден съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко по време на заседание при съветския президент Владимир Путин, отдадено на имунизацията против ковид, представен от ТАСС.

" Завършихме клиничните изпитвания на имунизацията " Спутник лайт " и в този момент документите са подготвени за регистрацията й ", сподели министърът.

Началото на клиничните изпитвания на новата еднодозова ваксина " Спутник лайт " започнаха на 27 февруари в Москва, напомня ТАСС.

Представители на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) ще посетят Русия на 10 април, съобщи през днешния ден здравният министър Мурашко, представен от Ройтерс. ЕАЛ стартира процедура за пазарно утвърждение на съветската ваксина " Спутник V " по-рано този месец. Служител на организацията прикани страните-членки да се въздържат от утвърждение на съветската ваксина на национално равнище, преди европейският регулатор да даде мнението си по процедурата.

Междувременно остров Мавриций стана 55-ата страна, одобрила потреблението на имунизацията " Спутник V ", заяви Руският фонд за директни вложения (РФПИ).

Фондът съобщи, че регистрацията на препарата в Мавриций е станала в границите на ускорена процедура. " С това имунизацията " Спутник V " е утвърдена към този момент в страни с общо население над 1,4 милиарда души ", се показва в изказването на фонда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР