Климатолози обобщиха данните от 2016 година за климата на Земята.

...
Климатолози обобщиха данните от 2016 година за климата на Земята.
Коментари Харесай

Учени огласиха драматичен доклад за климата на Земята през 2016

Климатолози обобщиха данните от 2016 година за климата на Земята. Нов връх бе регистриран със средногодишна температура на планетата с 0,77 градуса по Целзий по-висока от нормата 1961 -1990. Докладът е оповестен в научното списание Weather, съобщи БГНЕС.

Над огромна част от Северна Америка, Европа, Африка, Азия и Арктика, както в северните елементи на Южна Америка, южната част на Азия, Близкия изток и изтока на Австралия беше аномално топло. Под нормата бяха единствено температурите в северната част на Аржентина и в прилежащите страни от района, западната част на Австралия и в някои елементи на Анрктика ", се споделя в публикацията.

Според доклада на климатолозите, макар че разликата сред 2016 и 2015 година не надвишава статистическата погрешност, по температури те значително изпреварват предходните.

Експерти от английския метеорологичен център считат, че рекордните температури са провокирани както от антропогенното въздействие на изхвърлените в атмосферата парникови газове, по този начин и с климатичния феномен Ел Ниньо и със стоплянето на Арктика, изключително през 2016 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР