Климатологът проф. Георги Рачев излезе с изненадваща прогноза за времето

...
Климатологът проф. Георги Рачев излезе с изненадваща прогноза за времето
Коментари Харесай

Климатологът Георги Рачев с изненадваща прогноза за април

Климатологът проф. Георги Рачев излезе с изненадваща прогноза за времето за идния месец в ефира на bTV.

" Две седмици приказваме, че времето ще е хубаво, само че в този момент стана ясно, че ще има едни валежи. Никога детайлна конкретика не може да се каже ", сподели специалистът.

Според него прогнозите са най-точни три дни по-рано.

Ние сме в норма междинни месечни температури м/у 9 и 13 градуса.

Април е най-динамичният месец, счита той. Американците споделят, че месецът ще е естествен, а европейците - че ще е с половин до един градус по-топъл.

Очакват се малко повече превалявания на територията на България съгласно американците, а съгласно европейците те ще са естествени. Така че ще чакаме, ще забележим, сподели проф. Рачев.

" Ние сме арбитри и ще следим кой ще успее да познае. Обикновено става микс сред двете прогнози. През април ще има превалявания съвсем на цялата територия на България ", сподели проф. Рачев.
Той напомни, че на 2 април м.г. е имало 18 см сняг.

Валежите ще са малко повече през април на цялата територия на България. Между 40 и 60 л на кв. м. Във високите планини ще е 120-140, а на най-високите места 160 л на кв.м.

Климатологът уточни, че Гърците интензивно се приготвят за идния летен сезон. Той посочи, че се чакат уточнения по отношение на здравните документи и дали ще се признават всички типове ваксини или единствено тези, легализирани в Европейски Съюз.

Проф. Рачев разяснява, че в Суецкия канал има мощни ветрове и е допустимо те да са оказали въздействие в посоката на гигантския контейнеровоз, който блокираше натоварения морски път. Той изясни, че е освободен след прилив, който също е оказал помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР