Климатологът Георги Рачев разкри пред Нова телевизия че ни очаква

...
Климатологът Георги Рачев разкри пред Нова телевизия че ни очаква
Коментари Харесай

Климатологът Георги Рачев разкри защо Варна бе удавена от порой и каза какво лято ни очаква

Климатологът Георги Рачев разкри пред " Нова телевизия " че ни чака топло лято. Той разяснява и за какво имаше такива значителни превалявания в последните дни.

" Това е климатът на България, нищо трагично няма в същото време. Такава беше и прогнозата, която дадохме при започване на месеца. Няма кой знае какви атмосферни разстройства, само че е много топло. В петък ще е 31 градуса, а в Русе и по Дунава като цяло ще стигнат 33-34 градуса. Днес ни чака същия ден като през вчерашния ден. По морето се чака да вали чак на 18 юни. Месецът ще е по-топъл от естественото с към 1-2 гадуса, само че ще е много по-валежен ", сподели той.

Рачев разяснява и пороя, който " удави " Варна. " Неустойчва е въздушната маса, по тази причина и стана този проблем там. Варна е извънредно сензитивна във връзка с оптимални превалявания. Там има дъжд от 340 милиметра за едно денонощие, а той е паднал за един час. Варна към този момент има 200 % осъществяване на нормата, изпълнили са си за целия месец нормата и то единствено с един дъжд ", сподели той.

" В Западна България ще бъде много по-дъждовно от този миг натататък, а по морето ще е много по слънчево и топло. Като цяло ни чака топло лято ", приключи климатологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР