Климатичните промени заемат все по-високо място сред факторите, които определят

...
Климатичните промени заемат все по-високо място сред факторите, които определят
Коментари Харесай

Отношението към глобалното затопляне става все по-важен фактор на изборите в САЩ

Климатичните промени заемат все по-високо място измежду факторите, които дефинират държанието на гласоподавателите в Съединени американски щати, сочи социологическо изследване, представено от " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция. Близо 40% от интервюираните са декларирали, че този проблем ще бъде решителен за решението им за кого да гласоподават на президентските избори през 2020 година

Резултатите демонстрират, че претендентите на Демократическата партия са под необикновен напън да предложат решения за климатичните промени, сподели шефът на информационната стратегия по климатичните промени на Йейлския университет Антъни Лейзеровиц, един от създателите на изследването. " Това е в действителност предпочитан въпрос за електоралната база на демократите ", уточни той.

Проучването е обхванало над 1000 души. 38 % от тях са споделили, че позицията на претендента по световното стопляне ще бъде " доста значима ", когато би трябвало да решат за кого ще гласоподават на изборите след 18 месеца.

Глобалното стопляне се появи като електорална тематика в Съединени американски щати през последното десетилетие, само че едвам в последно време стана централен въпрос, изключително за Демократическата партия, сподели Шон Хехт, изпълнителен съдиректор на института " Емет " по климатични промени и околна среда в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

До момента двама от обявилите президентски кандидатури - Джей Инсли и Бето О`Рорк - са предложили съответни стратегии по въпросите на климата, а сенатор Елизабет Уорън е излязла с няколко характерни оферти.

Останалите претенденти на демократите, в това число един от любимците - сенаторът Джо Байдън, е под напън да стартира да приказва по-конкретно за дейности против световното стопляне, означи Хехт. Той добави, че на предишните изори нито един претендент не е предложил разгърната платформа по този проблем.

Проучването установи също по този начин, че за 64% от записаните гласоподаватели на демократите въпросът е " доста значим ", против 34 на 100 за записаните като самостоятелни и единствено за 12 % от републиканските гласоподаватели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР