Климатичните промени водят до ръст на заразените с болести като

...
Климатичните промени водят до ръст на заразените с болести като
Коментари Харесай

Комарите стават все по-опасни заради глобалното затопляне

Климатичните промени водят до растеж на инфектираните с заболявания като малария и денга, популяризирани от. Това сочи изследване на английски специалисти, оповестено в списание " Лансет планетари хелт ".

Те проучват данни за разпространяването на двете болести, които могат да причинят и гибел. Значителен растеж на болни от денга е регистриран в африкански страни като Судан и Еритрея, както и в Колумбия от 2000 година От 505,4 хиляди при започване на ХХI век броят им се усилва до 5,2 милиона души през 2019 година, написа.
 Това са аргументите, заради които комарите ви обичат Това са аргументите, заради които комарите ви обичат
Има доста теории за какво комарите хапят някои хора, а другите ги подминават. Сред догатките е, че пиещите бира и цялостните хора, които...

Авторите на проучването, които са от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропически заболявания, считат, че увеличението на парниковите газове прави комарите по-опасни. Глобалното стопляне удължава сезона, през който насекомите посредством ухапвания предават заболявания на хората. Експертите предвиждат, че при повишение на температура на Земята с 3,7 градуса по Целзий до 2100 година, жертвите на заболяванията, пренасяни от комарите, доста ще се усилят. Още през 2080 година към 8 милиарда души могат да бъдат изложени на риск от заразяване с малария и денга, което е с 4,7 милиарда повече по отношение на 1970-1999 година

По данни на Световната здравна организация всяка година от малария по света умират над 400 000 души, главно деца. През 2019 година повече от 90 % или към 240 милиона от случаите на малария са регистрирани в Африка. За лекуването на тежката форма на малария има създадена ваксина, само че за денгата към момента няма лекарство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР