Климатичните промени се превръщат в огромен проблем за Русия. Размазряването

...
Климатичните промени се превръщат в огромен проблем за Русия. Размазряването
Коментари Харесай

Размразяването на тундрата ще струва на Русия над $2 милиарда годишно

Климатичните промени се трансформират в голям проблем за Русия. Размазряването на тундрата, която покрива по-голямата част от страната, слага здания, тръби и друга инфраструктура в риск, написа Bloomberg, цитирайки зам.-министъра Александър Крутиков.

Арктика се затопля два пъти по-бързо от останалата част от света. И за Русия загубите ще възлизат на сред 50 милиарда рубли и 150 милиарда рубли ($2,3 милиарда) годишно, показва той. " Проблемът би трябвало да бъде позволен, тъй като вредите ще порастват всяка година ", споделя съветския зам.-министър. " Мащабът е сериозен. Тръби експлодират, колони се срутват ".

Коментарът на Крутиков са още един знак, че Русия (четвъртата по мярка страна, подредени по изпускане на парникови газове) ще стартира действителни дейности против смяната в климата. През по-голямата част от ръководството си президентът Владимир Путин оспорваше изказванието на учените, че стоплянето се дължи съвсем напълно на човешката активност. Все отново, тази година той най-сетне реши да подпише Парижкото съглашение от 2015 година и съобщи, че Русия би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да понижи въздействието.

Повишаващите се температури са извънредно притеснителни за минното дело, както и за петролните и газови компании. В тундрата се намират 15% от петролните и 80% от газовите интервенции на страната. Тя е дом и на MMC Norilsk Nickel PJSC, най-големият производител на никел и паладий.

Русия от дълго време построява структури върху колони, с цел да усъвършенства стабилността. Но защото земята се затопля, има знаци, че проблемите се усилват.

До 2050 година стоплянето може да засегне една пета от оборудванията и инфраструктурата в тундрата, което ще коства към $84 милиарда. Тази сума се равнява на към 7,5 % от брутния вътрешен артикул на страната. Над половината от жилищните здания, на стойност към $53 милиарда, също ще бъдат наранени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР