Климатичните промени промени влияят повече на жените. Това показват проучвания

...
Климатичните промени промени влияят повече на жените. Това показват проучвания
Коментари Харесай

Климатичните промени влияят по-лошо на жените

Климатичните промени промени въздействат повече на дамите. Това демонстрират изследвания на няколко асоциации и Организация на обединените нации обединени от самодейността "100 дами " на БиБиСи. Резултатите демонстрират, че за дамите климатичните промени носят повече отрицателни промени.

Времето ще стартира да убива повече в Европа

Смъртоносните жеги са по-близо, в сравнение с чакахме

Данни на Организация на обединените нации да вземем за пример демонстрират, че 80% от хората, които е трябвало да се реалокират поради климатичните промени, са дами. Жените са и по-уязвими по време на суша или наводнения.

Увеличават се рисковите естествени феномени у нас и по света

Метеоролог: Климатичните бежанци са неизбежни

В Централна Афтрика да вземем за пример 90% от езерото Чад към този момент е пресушено, поради което дамите би трябвало да извървяват доста по-големи дистанции за вода. "По време на сухия сезон мъжете отиват в градовете, а дамите оставят да се грижат за локалната общественост ", разяснява Хинду Оумару Ибрахим, координатор на Асоциацията на локалните дами и хората на Чад (AFPAT) пред БиБиСи. Освен това сухият сезон става по-дълъг, като по този начин дамите по-дълго време нямат помощници за грижите.

Москва и още 10 мегаполиса пред водна рецесия

Учени чакат повече мощни трусове през идващите години

Проблемът е подобен и в развитите региони и градовете. След урагана "Катрина " през 2005 година дамите са били най-тежко наранени от наводненията в щата Луизиана. Нивото на беднотия в Ню Орлиънс преди урагана е било доста по-високо измежду афроамериканците. След урагана повече от половината от бедните фамилии в града са били на самотни майки. Те зависят доста от помощи и дарения, като ураганът е унищожил в огромна степен тези мрежи.

След цунамито в Шри Ланка, Индонезия и Индия през 2004 година броят на оживелите мъже е бил близо 3:1 по отношение на оживелите дами. Проучванията не могат да посочат съответна причина, само че считат, че това е по този начин поради по-голямата възможност повече мъже да могат да плуват и че дамите са изгубили повече време в грижи за деца и родственици.

Човекът е главната причина за стоплянето на климата

Метанът в атмосферата се усилва необяснимо

В страните, където дамите имат по-голяма равнопоставеност, тези пропорции са по-ниски, споделят още учените. Въпреки това даже и в националните и световни климатични институции, представеността на дамите е под 30%, демонстрира още анализът на Организация на обединените нации.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР