Климатичните аномалии по света продължават. Части от Белгия отново бяха

...
Климатичните аномалии по света продължават. Части от Белгия отново бяха
Коментари Харесай

Още климатични аномалии: Белгия пак под вода, тайфун удари Китай, жега и пожари в САЩ |

Климатичните аномалии по света не престават.

Части от Белгия още веднъж бяха наводнени, седмица след огромните наводнения с човешки жертви и огромни вреди в Западна Европа, засегнали най-силно Германия. Тогава 36 от общо 210-те жертви бяха от Белгия, над 150 души изчезнаха.

Последните проливните дъждове са унищожили инфраструктура, отнесени са коли и са залети приземни етажи къщи, оповестява БНР. Критично е ситуацията в провинциите Намюр и Валонски Брабант, които са на югоизток от столицата Брюксел. Сред най-засегнатите градове е Динан, където калните реки са отнесли коли, като са ги оставили разпръснали из града, наводнили са приземни етажи и са изкопали асфалта от някои улиците. Засега няма данни за жертви.

" За по-малко от 20 минути водата се спусна от по-високата част от улицата надолу и по-късно последователно се усили. Водата отнесе всички коли и ги струпа на там. Наводни и гаражите ", споделя свидетел.

Зам.-кметът на Динан Робер Клосе разказа наводненията като по-опустошителни от предходната седмица. Белгийските служби предизвестиха популацията, че се чака неприятното време да продължи още няколко дни.

Съединени американски щати

За разлика от Европа, Америка се бори с пожари, избухнали поради рисково високите температури. Те са избухнали в прилежащите американски щати Калифорния и Невада, оповестява Би Би Си. Стотици поданици са евакуирани. В столицата Вашингтон Луната доби блестящо оранжев цвят поради дима от пожарите.

Китай

Голям ураган удари източния бряг на Китай дни след смъртоносните наводнения, опустошили елементи от страната. Тайфунът Ин-Фа доближи град Джошан в 12:30 локално време (4:30 GMT), съобщи държавната медия. Транспортните връзки са прекратени. На хората е разпоредено да не излизат. Дървета са изкоренени, има наводнения. Десетки кораби са евакуирани от натовареното пристанище в Шанхай. В града са затворени публични паркове и музеи.

На този стадий няма известия за огромни вреди.

Тайфунът връхлита след интервал на исторически наводнения, които донесоха опустошения и предизвикаха гибелта на минимум 58 души в Централен Китай. Спасителни екипи към момента се борят, с цел да спасят оживели и да обезпечат помощи на десетки милиони наранени от наводненията.

Ин-Фа се движи със скорост до 137 км/м, съгласно " Ройтерс ".

Японската метеорологична организация предвижда, че бурята ще се придвижи на запад.

От неделя тайфунът ще аргументи " дълъг интервал на извънредно проливни превалявания от дъжд ", предизвести китайският народен метеорологичен център. Крайбрежните региони би трябвало да се пазят от ветрове, дъжд и приливи.

Япония

Докато тайфунът Ин-Фа минава през Китай, тропическа стихия заплашва да аргументи проливни дъждове и мощен вятър идната седмица в японската столица Токио, където се организират олимпийските игри.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР