Клифърд Смит бил прострелян в главата, а тялото му е

...
Клифърд Смит бил прострелян в главата, а тялото му е
Коментари Харесай

Брутално убийство на Хелоуин е разкрито 41 години по-късно

К лифърд Смит бил прострелян в главата, а тялото му е оставено край река Уайт в провинциална Индиана в ранните утринни часове на 31 октомври 1982 година, оповестява People. Съпругата на Смит е съобщила за изгубването му четири дни по-късно, а тялото му е открито от ловци на месец по-късно.  

За убийството на 24-годишния юноша обаче не са били осъществени никакви арести. Повече от четири десетилетия никой не желае да поеме следствието по случая. 

През 2023 година в нощта на Хелоуин служители на реда са арестували мъж, за който допускат, че е причинител на убийството. Полицаите са задържали 61-годишния Роналд Джак Андерсън в дома му в Сеймур. Това разкриха от щатската полиция на Индиана в известие, публикувано до медиите. 

Андерсън е зад решетките на пандиза на окръг Джаксън, където  полицията заяви, че ще бъде арестуван до първото си явяване в окръжния съд на окръг Джаксън.

Андерсън и Смит са били измежду група хора, които са се събрали в частен дом в Сеймур в късните часове на 30 октомври 1982 година, сочат данни на полицията. Преди двамата мъже да си тръгнат дружно, органите на реда настояват, че Андерсън е взел от къщата пушка и я е заредил. Това е последният път, когато Смит е забелязан жив, написа People.  

“Разследващите считат, че Андерсън е прострелял Смит в първите часове на Хелоуин пред 1982 година, макар че тялото му е открито едвам на 1 декември същата година ” , показва сержант Стивън Уилс.

Halloween Cold Case Murder Arrest Made 41 Years Later, on Halloween
— People (@people)
Разследващите са открили, че Смит е умрял от огнестрелна рана в главата. 

Според Уилс хипотетичният причинител е скрил оръжието на убийството и други улики точно в къщата, която са посещавали Андерсън и Смит. 

“През септември 2015 година сержант Кип Мейн реши да прегледа уликите по случая. Той разпита още веднъж очевидците, като се опитваше да откри нови доказателства ”, изяснява Уилс.  

“Миналата седмица прокуратурата на окръг Джаксън утвърди ареста на Андерсън. Той е задържан на годишнината от убийството, в чието осъществяване е упрекнат ”, споделя Уилс.  

Уилс показва, че проверяващите органи работят интензивно, с цел да разкрият, кой е отговорен за убийството на Клифърд Смит, оповестява People. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР