Клиентите на А1 вече ще могат да разписват документи чрез

...
Клиентите на А1 вече ще могат да разписват документи чрез
Коментари Харесай

Клиентите на А1 ще могат да подписват документи по електронен път

Клиентите на А1 към този момент ще могат да разписват документи посредством Моят А1 когато и да е, без значение къде се намират. Услугата е-подпис може да се употребява за нови и настоящи услуги, които не включват покупката на устройство или аксесоар. Клиентите на телекома ще получават документите за обзор в Моят А1 и ще могат да ги разпишат с еднократен верификационен код, получен посредством SMS.

Услугата за цифрово сключване на документи е част от целенасочените старания на А1 да предлага на клиентите софтуерни решения в унисон с изменящите се потребности в цифровия свят. E-подпис дава улеснение, сигурност и пести време при сключването на контракти с клиенти.

За да задействат елементарно и несъмнено е-подпис, потребителите би трябвало да имат титулярна регистрация в Моят А1 и да подпишат единодушие за потребление на услугата в магазин на компанията.

Клиентите ще могат да подписват цифрово, откакто един път подадат единодушие за е-подпис в магазин на А1. В случай че имат единствено една мобилна услуга на тяхно име, ще могат да преподпишат контракта за нея с е-подпис, без да са подали единодушие авансово.

Е-подпис посредством Моят А1 ще бъде наличен при онлайн поръчка, поръчка към отдел „ Телефонни продажби “ или избор на специфична оферта в Моят А1. Използването на е-подпис за сключване на документи би трябвало да се показва след избор на офертата. След обработка на поръчката и приемане на утвърдителен SMS, клиентът може да види известие в профила си или в секцията Договори за цифрово сключване в Моят A1.

След като избере съответните документи, клиентът ще има опция да се запознае в детайли с тях. При натискане на бутона за пускане на процеса по сключване, той ще получи верификационен код на посочения мобилен номер, под формата на малко известие (SMS).

Необходимо е да се вкара полученият код в полето на Моят А1, с което процесът по цифрово сключване завършва и клиентът ще види на екрана на устройството си известие за сполучливо сключване. След това клиентът ще получи подписаните документи на имейла, заключени с ключова дума за още по-висока сигурност.

Клиентът би трябвало да вкара неповторимия верификационен код до 15 минути, откакто е бил генериран. Ако клиентът не разпише посредством Моят А1 декларираните документи в границите на 24 часа, те се изпращат по пощальон на адрес, посочен сега на поръчката.

Документът влиза в действие от датата на цифровото сключване, а активацията на новия контракт се случва до 24 работни часа след сключване на контракта, за което клиентът получава утвърдителен SMS.

Повече детайлности за новата услуга можете да намерите тук.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР