Клиентите, които белгийците получиха от австрийския трезор, ще следят своя

...
Клиентите, които белгийците получиха от австрийския трезор, ще следят своя
Коментари Харесай

Кей Би Си вкарва бившата Райфайзен банк в зелената сделка

Клиентите, които белгийците получиха от австрийския трезор, ще наблюдават своя еко отпечатък

„ Кей Би Си “ е новото краткотрайно име на досегашната „ Райфайзен банк “. Белгийската банка към този момент разгласи, че до няколко месеца ще влее досегашните клонове на австрийския трезор в ОББ. Още преди този момент да се е случило обаче новите притежатели дадоха на наследените клиенти, добити от „ Райфайзен “, да схванат, че те ще бъдат част от така наречен „ зелена договорка “.

Вчера всички те получиха есемес, който ги уведомява, че посредством мобилното приложение на банката могат да наблюдават своя еко отпечатък. Новата функционалност „ Твоята еко диря “ щяла да им оказва помощ да са в течение какви въглеродни излъчвания отделят при всяка покупка, показват от банката. Когато заплащат с карта, теглят от банкомат, правят касови интервенции или банкови преводи, мобилното приложение ще пресмята дали съответният клиент на банката има екологично държание или не, и дали се грижи за въздържане на така наречен световно стопляне.

Това щяло да става посредством изчисление на междинната въглеродна активност на продуктите, които потребителите закупуват. Въглеродният отпечатък, еко следите и цялата акция към всичко това от няколко години са превърнати в идеология, чийто източник е Световният стопански конгрес в Давос. Тя към този момент си има и име – зелена договорка. Идеологията упорства, че в света е налице световно стопляне, отговорни за което са не естествените климатични цикли на Земята, през които тя е прекосявала не един път през милиардите години на своето битие, а индивидът. Поради което идеологията е набелязала редица ограничения, които всеки човек би трябвало да съблюдава.

Засега ограниченията са единствено пожелателни, само че крачката към това те да станат наложителни е единствено една. Че нещо такова следва приказва и фактът, че всички вероятни организации, бизнеси, институции, държавни управления и сдружения в незабавен порядък вкарват функционалности, които да са в унисон с новата зелена идеология на Давос.

Около тази идеология няма консенсус в света. Тя се постанова едностранчиво само по линия на либерал-глобалисткия лагер и овладените от него институции. Консервативният лагер, изключително към Републиканската партия в Съединени американски щати, се отнасят скептично към всичко това. Докато бе президент, Доналд Тръмп даже извади страната си от Парижкото съглашение за климата, което е част от зелената идеология на Давос.

Самата идеология е ясно обрисувана в книгата на Клаус Шваб „ Голямото нулиране “, която бе издадена през 2000 година. Там са изредени всички правила, по които ще би трябвало да живее човек, когато идеологията бъде наложена за следване от всички. Там той написа, че бъдещият свят ще живее в изискванията на битка с климатичните промени.

А в случай че в някои браншове и компании това докара до носталгия и опити да се възвърне нормалността от предишното, „ това няма да се случи, тъй като към този момент няма да има по какъв начин да се случи “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР