Клиент може да задържи плащане, докато не получи касова бележка.

...
Клиент може да задържи плащане, докато не получи касова бележка.
Коментари Харесай

БГ гений: Нашенци прецакаха системата, ето как ядат и пият без да плащат ВИДЕО

Клиент може да задържи заплащане, до момента в който не получи касова записка. Мярката е призната дружно с последните промени в данъчните закони, а това докара до недобросъвестната практика да се крие нарочно касовият бон.

„ Не можем да разберем смисъла на това, което от Министерството на финансите наричат мярка за изсветляване. За нас не е по този начин “, разяснява в ефира на Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, представен от Нова телевизия.

„ Ние се борим от години с казуса с криенето на касовата записка от страна на клиенти. Има недобросъвестни жители, които търсят всевъзможни способи, с цел да не си платят сметката ”, добави той. По думите му мярката на финансовото ведомство в допълнение стимулира сходни опити за машинация.

Според юрист Назарет Бабучев, когато има нарушаване на данъчното законодателство (неиздаване на касова бележка), Национална агенция за приходите би трябвало да издаде акт за осъществено нарушаване. „ Те имат право да издадат и заповед за запечатване на обекта “, сподели юристът. И добави, че в случай че клиентът не желае да заплати, може да се приложат записите от камерите в заведенията като доказателство, че касов бон е публикуван.

От Национална агенция за приходите прецизираха, че те не вземат участие директно в разногласията сред клиенти и търговци.

„ Хората вземат решение какво да вършат – да откажат да платят, до момента в който не получат записка или да платят и да алармират за нарушаването в Национална агенция за приходите. Ние може само да глобяваме търговеца, в случай че към нас се подаде сигнал за неиздаване на касова записка ”, се споделя в позиция на Агенцията.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР