Кличко се обяви против оставката на главнокомандващия Въоръжените сили на

...
Кличко се обяви против оставката на главнокомандващия Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Кличко се обяви против оставката на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Залужни

Кличко се разгласи срещу оставката на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни. И прикани управляващите да спрат политическите интриги. Той написа за това в канала на Telegram.

Кличко означи, че „ обществото разисква и с напрежение чака по какъв начин ще завърши обстановката с проектите на президента да освободи от служба главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни “.

„ За страдание настъпи моментът, когато политиката може да надделее над здравия разсъдък и ползите на страната. И този миг не зависи от Залужни. Надявам се, че управляващите ще схванат сериозността на стъпките, които подхващат в този момент и пълнотата на тяхната отговорност. ”

Кметът на Киев уточни, че дейностите на държавното управление би трябвало да бъдат ориентирани към подсилване на боеспособността на армията и единството на обществото.

„ Това ли е ориентирана рокадата, оповестена в подмятания? Обществото не е несъмнено. И би трябвало да се обърне внимание на това. И най-сетне да спрете политическите интриги и вътрешната битка “, добави той.

По-рано украинският президент Владимир Зеленски призна в изявление за италианския ефирен канал RAI, че обмисля опцията за рокади във военното управление на страната. Съобщения с позоваване на източници за оставката на Залужни се появиха в украинските медии и обществените мрежи на 29 януари. Твърди се, че в този ден Зеленски е предложил на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна непринудено да подаде оставка, само че той е отказал.

Сега Зеленски може да го освободи с декрет. Тази информация беше доказана от редица задгранични медии с позоваване на свои източници. Украинските издания свързват оставката на Залужни с неуспеха на лятното „ контранастъпление “ на украинските въоръжени сили и политическите упоритости на главнокомандващия

Източник: ТАСС.,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР