Клей Томпсън изравни най-доброто си постижение в плейофите на Националната

...
Клей Томпсън изравни най-доброто си постижение в плейофите на Националната
Коментари Харесай

Голдън Стейт триумфира във финала на Запад

Клей Томпсън изравни най-хубавото си достижение в плейофите на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) през сезона с 32 точки при успеха на своя Голдън Стейт Уориърс над Далас Маверикс със 120:110 като хазаин. Томпсън добави 2 битки и 3 асистенции, а Голдън Стейт завоюва серията във финала на Западната конференция с 4:1 триумфа, класирайки се за огромния конфликт за купата в НБА.

Това ще е шесто присъединяване във финала на Националната баскетболна асоциация за Уориърс в последните осем години. Те са първенци за 2015-а, 2017-а и 2018-а и ще играят на край за първи път от провалянето от Торонто Раптърс през 2019-а година. Съперник на Голдън Стейт във финала на НБА ще е спечелилият от серията сред Бостън и Маями в Източната конференция.

Стеф Къри се включи с 15 точки, 3 битки и 9 асистенции, Кевон Луни приключи с 10 точки, 18 битки и 4 асистенции, а Андрю Уигинс добави 18 точки и 10 битки за успеха на домакините от Голдън Стейт.

Лука Дончич още веднъж беше най-резултатен за Далас с 28 точки, 9 битки и 6 асистенции, само че вкара 10 от 28-те си опита за пукотевица, а Спенсър Динуиди се регистрира с 26 точки и 4 асистенции.

Маверикс направиха серия от 15:0 в третата четвърт, с цел да понижат пасива от 25, който бяха натрупали по-рано в дуела. Голдън Стейт водеше с 94:84 преди последния интервал и не изпусна контрола върху срещата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР