Клеветническите инсинуации на Токио не трябва да предизвикват недоумение, а

...
Клеветническите инсинуации на Токио не трябва да предизвикват недоумение, а
Коментари Харесай

Япония се присъедини към кампанията за сплашване на света с руските ядрени удари по Украйна

Клеветническите клевети на Токио не би трябвало да провокират " неразбиране ", а мощен митинг

Във враждебните към Русия страни е почнала агитация за хипотетичните проекти на Москва да употребява нуклеарно оръжие против Украйна. По-специално The New York Times писа за това на 17 септември, базирайки се на изказвания на американски публични лица.

В отговор на сходни „ догатки “ президентът на Руската федерация В. Путин съобщи в обръщението си към народа: „ Използван е и нуклеарен шантаж. Става дума освен за обстрела на Запорожката атомна електроцентрала, насърчаван от Запада, който заплашва с нуклеарна злополука, само че и за изказванията на някои високопоставени представители на водещите страни от НАТО за опцията и допустимостта на потребление на оръжия за всеобщо заличаване против Русия - нуклеарни оръжия.

На тези, които си разрешават сходни изявления по адрес на Русия, подсещам, че страната ни също разполага с разнообразни средства за поразяване, а за някои съставни елементи по-модерни от тези на страните от НАТО. И в случай че териториалната целокупност на страната ни бъде застрашена, ние сигурно ще използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да защитим Русия и нашия народ. Това не е блъф.

Гражданите на Русия могат да бъдат уверени, че териториалната целокупност на нашата татковина, нашата самостоятелност и независимост ще бъдат обезпечени - още веднъж наблягам това - по всевъзможен начин, с които разполагаме. И тези, които се пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че розата на ветровете може да се обърне и в тяхната посока.

Това е изчерпателно ревю по отношение на спекулациите за „ потребление на нуклеарно оръжие в Украйна “. Обяснено е на нашите врагове: не си играйте с нуклеарния огън, той и вас смъртно ще опари. Територията на Съединените щати и техните европейски спътници, както и азиатските съдружници на Вашингтон, е доста по-уязвима при нуклеарна война, в сравнение с голяма Русия.

Авторът на публикацията „ Арсеналът на Сатаната: Русия съществено ли ще употребява нуклеарни оръжия? “, оповестена от Ал Джазира, Шади Абдел Хафиз прави още един разбор на документа, озаглавен „ Основи на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане “, оповестен на 2 юни 2020 година Авторът отбелязва, че от позиция на Русия във връзка с нуклеарното въздържане, опасността от нуклеарна ескалация или действителното потребление на нуклеарни оръжия ще послужат за „ деескалация “ на спорове при условия, които са в полза на Москва.

Руската военна теория преглежда нуклеарните оръжия само като средство за въздържане и слага редица условия, които обясняват този миг. А точно, потреблението на нуклеарни оръжия от Русия може да бъде отговор на същото потребление на нуклеарни оръжия или други типове оръжия за всеобщо заличаване против нея или нейните съдружници, вражеска офанзива против секретни държавни и военни обекти на територията на Руската федерация.,

От себе си означаваме, че при положение на сходни закани всяка страна, притежаваща подобен боеприпас, ще употребява нуклеарно оръжие. Иначе за какво е основано такова оръжие?

Барутът би трябвало да се поддържа изсъхнал. Така В. Путин през декември 2020 година сподели, че оборудването на стратегическите нуклеарни сили с съвременни оръжия е 86% при 82% през миналата година. Той предвижда, че тази цифра ще нарасне до 88,3% в границите на една година, защото „ степента на смяна във всички сериозни за въоръжените сили области е извънредно висока “. Нашите някогашни „ сътрудници и сътрудници “, а в този момент съперници, постоянно би трябвало да имат това поради.

Колективният Запад обаче би трябвало да показа страната ни като „ империя на злото “, подготвена да докара света до ръба на нуклеарно заличаване. А васалите на Вашингтон ревниво се занимават с разпалване на ненавист към всичко съветско. Японското държавно управление е изключително ревниво.

Получил зелена светлина от Вашингтон, Токио се включи в акцията за заплашване на света с съветските нуклеарни удари против Украйна. Хирокадзу Мацуно, общоприет секретар на Кабинета на министрите на страната, разгласи „ загрижеността “ на японските управляващи в това отношение:

„ На 21 септември президентът Путин разгласи частична готовност и акцентира, че Русия ще бъде подготвена да употребява всички вероятни средства в свое разположение, с цел да отбрани своята териториална целокупност и своя народ. В тази връзка ние съществено се притесняваме от опцията нуклеарно оръжие да бъде употребявано против Украйна. Като единствената страна, потърпевша от нуклеарно оръжие, Япония счита за неприемлива опасността и опцията за потребление на този тип оръжие от Русия. “

Това провокативно изказване на японското държавно управление принуди съветското външно министерство уверено да реагира пред токийските политици. Посланикът на Русия в Япония получи съответното изказване: „ Напомняме, че кардиналната съветска позиция е недопустимостта на нуклеарна война. Именно страната ни е основател за приемането на 3 януари на взаимно изказване на водачите на петте нуклеарни страни за попречване на нуклеарна война и недопускане на конкуренция във въоръжаването, в което се показва, че не може да има спечелили в нуклеарна война, затова тя в никакъв случай не би трябвало да се отприщва.

В същото време е учудващо, че японските управляващи и публицисти като че ли не помнят кой и къде пръв употребява атомни бойни глави във въоръжен спор и коя от международните сили има опит в потреблението на всички типове ОМУ. Още повече, че това са САЩе единствената страна, която разполага нуклеарни оръжия отвън своята национална територия.

По думите на дипломат М. Галузин, „ необичайно е да се чуват „ нуклеарни “ обвинявания против Русия от страна на Япония, която, както е известно, разчита в политиката си за сигурност не на какво да е, а точно на американския нуклеарен „ чадър “, непрестанно полагайки грижи за неговата издръжливост и надеждност. Той също по този начин означи, че " антируските причини в Япония по отношение на тежката обстановка в Запорожката атомна електроцентрала, която продължава да бъде подложена на масиран обстрел от Украйна, будят неразбиране ".

Въпреки че в този случай, съгласно нас, клеветническите клевети на Токио не би трябвало да провокират " неразбиране ", а съдбоносен митинг. Освен това японското държавно управление, потвърждавайки своята неприязън към Русия, придружи голословните си изказвания с нов пакет от стопански и други наказания.

Така Япония ще разшири антируските наказания в отговор на изказването на президента на Руската федерация за въвеждането на частична готовност. Японският външен министър Йошимаса Хаяши сподели в Ню Йорк на среща с сътрудниците си от Г-7:

„ Що се отнася до обстановката в Украйна, по време на срещата обясних на сътрудниците си ограниченията, които Япония е подхванала до момента. Казах също, че ще разтеглим описите със наказания против съветски организации, свързани с армията, както и ще забраним доставките на артикули, свързани с химически оръжия, в Русия.

ТАСС напомня, че от началото на СВО Япония към този момент няколко пъти е въвеждала нови наказания против Русия. Към днешна дата са глобени над 700 руснаци, беларуси, поданици на ДНР и ЛНР и над 200 компании. Над 400 позиции артикули са неразрешени за експорт. Освен това Япония замрази активите на редица съветски организации, компании и банки.

В изискванията, когато японското държавно управление обидно забрани на съветския президент да се появи в Токио на държавното заравяне на Шиндзо Абе и продължава да разпалва русофобия, Москва изпрати специфичен представител на президента на Руската федерация за интернационално културно съдействие М. Швыдкой в погребална гала.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР