Клетки в тялото ни умират през цялото време, а сега

...
Клетки в тялото ни умират през цялото време, а сега
Коментари Харесай

Учени изчислиха с каква скорост се придвижва смъртта

Клетки в тялото ни умират от самото начало, а в този момент към този момент знаем и какъв брой бързо се случва това. Учени от Станфордския университет откриха, че измирането на клетките е верижна реакция и гибелта им се придвижва с 0,03 мм в минута. Това значи, че да вземем за пример на клетка с размери към 0,1 мм ще ѝ трябват 3 минути и 20 секунди да почине, написа уеб сайтът Лайв Сайънс (Live Science).

Това може да звучи мъчително, само че тъкмо

този гибелен прилив ни държи живи и здрави .

Има неща за човешкото тяло, които към момента нямат пояснение. вижте кои са те във видеото горе.

Апоптозата – или програмираната клетъчна гибел – е нужна за изчистване на тялото ни от ненужни или нездравословни кафези, като тези, които са инфектирани с вируси. Също по този начин оказва помощ при оформянето на органите и другите елементи в развиващия се плод.

Ако този развой не работи вярно, следствията могат да бъдат меко казано неприятни. Например раковите кафези, които си живеят щастливо, заобикаляйки гибелта, стартират да се популяризират, вместо да умират.

Учени "обучиха " кафези да се борят с автоимунни заболявания

Учени работят по устойчиви на всички вируси човешки кафези

„ Понякога клетките ни умират, когато в действителност не желаеме това, да вземем за пример при невродегенеративните заболявания. В други случаи не умират, макар голямото ни предпочитание това да се случи – при раковите болести. Ако желаеме да влияем на това, би трябвало да разберем по какъв начин се контролира апоптозата “, споделя водещият създател на проучването доктор Джеймс Ферел.

Специалистите открили, че

гибелта на една клетка води до умирането на идната .

Първичното увреждане провокира освобождението на химически субстанции – „ сигнали на гибелта “. Гибелта на клетките може да бъде програмирана като разследване при лекуването на болести от тумори или вируси. Процесът протича под формата на верижна реакция.

По данни на учените клетъчната гибел продължава до тогава, до момента в който съществува „ гориво “ – в дадения случай химическите субстанции и белтъците, наречени „ сигнали на гибелта “. Тези съставки се изчерпват при цялостната крах на организма. Изследването е открило, че доста други биологични сигнали могат да се популяризират по същия метод.

Новото изобретение ще помогне на учените да принуждават раковите кафези да убиват самите себе си

и да предотвратяват клетъчната гибел при заболяването на Алцхаймер или при мускулната дистрофия.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР