Клетъчният имунитет работи и срещу новите варианти на коронавируса. Това

...
Клетъчният имунитет работи и срещу новите варианти на коронавируса. Това
Коментари Харесай

Добра новина от САЩ: Изглежда клетъчният имунитет работи срещу различни варианти на коронавируса

Клетъчният имунитет работи и против новите разновидности на ковид. Това в резюме е заключението от проучване на Американския народен институт по алергии и инфекциозни болести, предава Reuters. към момента не е рецензирано от самостоятелен теоретичен екип.
Става въпрос за основани против първичния, ухански вид на ковид Т-клетки. Анализът на американските учени сочи, че тези кафези реагират и разпознават южноафриканския (B.1.351), бразилския (P.1) и английския (B.1.1.7) вид, оповестява Андрю Ред, началник на проучването, който работи и в Университета " Джонс Хопкинс ".
 Нова вяра: Имунитетът против COVID-19 може да трае доста дълго, сочи проучване Нова вяра: Имунитетът против COVID-19 може да трае доста дълго, сочи проучване
Ново проучване, оповестено в списание Science, дава вяра, че имунитетът при прекарано към този момент заболяване COVID-19 от новия коронавиру...
В рамките на проучването са оценени кръвни проби на 30 души. От тези проби са разпознати характерни Т-клетки, които де факто разпознават всички до момента познати разновидности на вируса, като се изключи единствено една, само че заключението е, че тя не въздейства на общата картина. Съответно, догатката на база резултатите е, че може да се чака, че клетъчният имунитет защищава от тежко протичане на COVID-19 в случаите на болест с южноафриканския, бразилския и английския вид . Трябват обаче по-мащабни проучвания, които да потвърдят резултатите, предизвестяват учените - тъй като в това изследване са взели участие единствено американци, а е належащо да има проучване и на разнообразни като генотип хора.
Т-клетките принадлежат към групата на лимфоцитите. Те са няколко типа, като единият от тях – CD8+, унищожава инфектирани от вирус кафези. Този тип кафези са виновни и за случаите, при които трансплантиран орган от човешкото тяло бива отритнат. Именно тях касае проучването на американските учени. А Т-клетките на паметта се появяват бързо още веднъж, в случай че вирусният антиген, който е характерен за тяхната поява, бъде още веднъж засечен в човешкия организъм.
Припомняме, че човешкият имунитет е многопластов и най-грубо се дели на две - хуморален (отговор с антитела) и клетъчен, като клетъчният е доста по-дълготраен. Реакцията на едно или друго равнище не значи отбрана на 100% от заразяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР