Клетъчният имунитет на ваксинираните и преболедувалите е достатъчно силен срещу

...
Клетъчният имунитет на ваксинираните и преболедувалите е достатъчно силен срещу
Коментари Харесай

Кантарджиев: Сovid вълната в София вече прегаря, 46% са ваксинирани

Клетъчният имунитет на имунизираните и преболедувалите е задоволително мощен против Омикрон. До една седмица чакам спад в случаите в София, Благоевград, Перник, Кюстендил и нарастване в Североизточна България. В област Бургас случаите ще се стационират и ще намалеят. В края на март ще имаме внезапен спад ". Това съобщи в ефира на проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Според него в София и Благоевград вълната към този момент " прегаря ".

" Преболедувалите имат имунитет. В София 46% от хората са имунизирани . Влезлите в болница обективно са по-малко, както и тези в интензивни отделения, на фона на многото новозаразени ", сподели още професорът.

По думите му от четири месеца насам се вършат проучвания, с цел да се предугадят бъдещи разновидности.

Той изясни, че сребърната вода има потвърдено антимикробно деяние.

" Наносреброто е доста потребно, употребява се за стерилизация. Чистият въздух също е доста значим. И UVC лампи правят тази работа ", уточни Кантарджиев.

Експертът уточни, че бустерът пази от Омикрон, а все още 600 000 българи са си поставили трета доза. Това наложително трябвало да създадат хората с съпътстващи болести.

" Работи се върху петвалентна ваксина, която да пази от грип и ковид, когато той се приравни на елементарен грип. Тогава ще свалим маските, ще отпаднат документите и ще внимаваме ", акцентира медикът.

Той разяснява и недоверието на хората към зеления документ.

" Лятото министерството трябваше да каже, че есента ще се желаят документи. Доц. Кацаров правеше безредни дейности и внезапно вкараха документа. Така не се прави ", смята той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР