Kleindienst Group анонсира проекта „Плаващата Венеция” (The Floating Venice), чиято

...
Kleindienst Group анонсира проекта „Плаващата Венеция” (The Floating Venice), чиято
Коментари Харесай

Строят първия в света подводен курорт

Kleindienst Group анонсира плана „ Плаващата Венеция” (The Floating Venice), чиято инвестиция възлиза на 680 млн. USD. Комплексът ще бъде осъществен на архипелаг, намиращ се на 4 км. от крайбрежията на Дубай. Курортът ще може да обслужва до 3000 гости дневно.

„ Плаващата Венеция” ще разполага с жилища, хотелска част, заведения за хранене, място за развлечения. Всичко това ще бъде разграничено на четири зони, като едната ще е под водата, прецизира уеб сайтът Arabian Business.

Гостите ще могат да доближат до основния площад Сан Марко благодарение на лодки, хидросамолети или хеликоптери. Рецепцията ще се намира под водата. Оттам гостите на хотелската част ще могат да доближат до стаите си благодарение на гондола, особено докарана от Венеция, по особено построени за това канали. Тези от тях, които не желаят да употребяват оборудването, ще се плануват по пешеходни зони или мостове.

В развой на планиране са 414 каюти, като всяка от тях ще е с самостоятелен дизайн. Целогодишно курортът ще бъде хазаин на редица културни събития, в това число и обичайните фестивали Carnivale di Venezia, Binnale di Venezia и Festa del Rendentore.



„ Проектът се явява олицетворение на новаторството. Това е първият в света първокласен подводен курорт”, споделя Йозев Крайндинст, ръководител на УС на Kleindienst Group.

На разположение на гостите ще са 24 басейна. От някои ще се разкрива луксозна панорама към кораловите рифове. 12 заведения за хранене и питейни заведения, част от които ще са под водата, ще оферират разнородни развлечения и гурме кухня. Също по този начин на територията на курорта ще бъде открит и първият подводен SPA център.

„ Плаващата Венеция” е по този начин конструирана, че да действа най-малко 100 години. Първата копка е планувана за началото на 2018 година, а прерязването на лентата на към този момент готовия комплекс е планувано за края на 2020 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР