Клъстерният подход, бизнес средата, публично-частното партньорство, които сме създали. Именно

...
Клъстерният подход, бизнес средата, публично-частното партньорство, които сме създали. Именно
Коментари Харесай

Нашият бизнес модел – синергия и клъстерно партньорство

Клъстерният метод, бизнес средата, публично-частното партньорство, които сме основали. Именно от това се впечатли и последният евентуален вложител, който беше предходната седмица за повторно в " Тракия икономическа зона " (ТИЗ). Той видя по какъв начин работим всички дружно: търговско-икономическите представители на България в чужбина, Българската организация за вложения (БАИ), министерствата, общините, регионалната администрация, професионалните гимназии и университети, екипът на " Клъстер Тракия икономическа зона ", който го срещна с мениджърите на разнообразни компании, с цел да чуе от първа ръка за опциите, които дава ТИЗ. Той видя тази клъстерна организация, която аз назовавам среда. Ние го запознахме с компании, на които може да разпореди работа, както и с такива, от които може да получи работа. Самите ние като " Тракия икономическа зона " предоставяме огромна част от услугите и всичко това е фактор за устойчивото привличане на вложителите.

Наличието на " Клъстер Тракия икономическа зона " основава връзките - бизнес, общинска и държавна администрация, просветителни институции. Това е среда.

Винаги процедурата е една и съща - идва вложител при нас, среща се с изискванията и отива да види и в другите елементи на България какви са опциите. Обикновено се връща при нас, което ни носи удовлетворението, че сме основали сполучлив модел. В ТИЗ вложителят намира подготвен, приключен артикул. Той влиза в индустриална зона, която му дава успокоение и сигурност и разнообразни разновидности за пускане на бизнеса. Инвеститорът може да закупи терен и да построи цех или да провежда логистика да вземем за пример. Но може и да минимализира риска, като наеме специфична издигната по неговите условия постройка, и в случай че начинанието му при нас е сполучливо, след това да стане притежател на недвижимите парцели.
Устойчиво развиване и енергийна успеваемост
Полагаме съществени старания в тази тенденция - създадохме екип от невероятни експерти и привлякохме съидейници от целия свят. Преди 4 години точно с тях разработихме новаторски, пионерски за Европейския съюз план - тактика за въглеродно безпристрастен промишлен парк (ВНИП). Нашата цел е по-амбициозна от тази на Европейски Съюз.Проектът ТИЗ-ВНИП планува потребление на 45% през 2025 година, 60% - 2030 година, и 100% зелена сила през 2040 година в индустриалните паркове на ТИЗ. Някои от компаниите при нас към този момент имат забележителен триумф с постигането на нулеви излъчвания.
Реклама
В момента учредяваме премия за фирмите Trakia Economic Zone: Green transition awards ( " Тракия икономическа зона - Награди за зелен преход " ), която в скоро време ще връчим.

Срещите ни с евентуалните вложители ни убеждават, че сме поели по верния път. Повечето от тях желаят да работят в среда с кръгова стопанска система (преработката на отпадъците до суровини) и да употребяват сила от ВЕИ, метод за запазване на нашата планета.

Стратегията ни за въглеродно безпристрастен промишлен парк бе извънредно високо оценена при завършилото неотдавна 5-месечно изследване към Европейския парламент на тематика " Регионите на Европейски Съюз в развой на промяна към климатично неутрално бъдеще ". ÖIR GmbH взаимно с Виенския университет по стопанска система и бизнес и Ecologic Institute (Германия) проучиха образци за положителни практики от Европейски Съюз. Ние бяхме един от 6-те случая на изследването и откривателите подчертаха, че действително сме най-интересният и сполучлив образец. Резултатите от проучването могат да се видят на. Следващата стъпка след създаването на дадената идея е нейната интеграция в индустриална зона (ИЗ) " Марица " и Институт по зоология " Раковски " като пилотни планове.
Пазарни трендове в " Тракия икономическа зона "
Имаме няколко нови вложителя и разширяващи се производства. Основно идват компании, които желаят и могат да работят с компаниите, които към този момент са тук. Ние имаме към 25 мултинационални концерна, които са международни водачи в своите производства. И доста техни контрагенти от разнообразни елементи по света виждат опция за пренасяне в ТИЗ, с цел да се редуцира веригата на доставките. Което е още веднъж част от нашата тактика за въглеродна индиферентност. Например скоро чакаме нов вложител, междинна по величина компания, която желае да работи с най-големите при нас, само че има какво да разпореди на български подизпълнители. Нашите български компании стартират да се утвърждават като положителни снабдители, подизпълнители, производители на съответни детайли. Очакванията ни за интервала 2022/2023 са извънредно съществени.
Реклама С взор към дребния и междинния бизнес
В интервала на коронавирус рецесията установихме за следващ път значимостта на дребния и междинния бизнес. Тези компании се оказаха значим фактор в привличането на основни и стратегически вложители. Освен че сами по себе си те са стопански субекти, дребните и междинните компании са значим детайл на индустриалната екосистема. Наличието на подобаващите снабдители и сътрудници подсигурява привличането на нови вложители. В тази връзка започнахме няколко нови плана, които да предложат артикули и услуги за този вид клиенти.

Общата повърхност на новите планове е към 20 000 кв.м РЗП индустриални здания, като до този моменти сме постигнали 40% реализация за къс интервал от време. Запознати сме с софтуерните и бизнес потребностите на този вид клиенти и сме подготвили гъвкави модели за реализация на покупко-продажби и партньорства. Проектите на този стадий са ситуирани в град Пловдив и локациите на ТИЗ. Разбирайки потребността от еластичност и трендовете за децентрализация на компаниите, ние започнахме договаряния с сътрудник, с който дружно да предоставим гъвкави услуги за офис пространства и обслужване. По този метод желаеме да подкрепим стартъп общността в града.
Социални аспекти на индустриалното развиване
През последните 10 години интензивно работим за основаването на квалифицирана работна ръка, с цел да може хората да имат по-добра реализация на пазара на труда и надлежно - по-високо възнаграждение. Работим и за обезпечаване на личен състав от чужбина.

Създадохме първия в страната център за подготовка и преквалификация на фрагментите в индустриална зона. Той се употребява освен от бизнеса. През последните 2 години с помощта на финансиране от фондация " Америка за България " организираме практическите занятия на възпитаници от последните класове на 4 професионални гимназии от Пловдивска област. Младите хора имат опцията да се образоват с най-новото и съвременно индустриално съоръжение, техника и технологии.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Войната в Украйна 3 Енергетика 1 Икономика 2 Войната в Украйна 3 Данъци и обезпечаване 1 Енергетика 2 Строителство и парцели 3 Ревю Реклама
В ТИЗ се търсят най-вече хора с механически умения, по тази причина в последно време община Пловдив залага изключително доста на дуалното образование - децата да приключват, придобили " поминък ". Преди 4 години стартирахме Ден на отворените порти в разнообразни фабрики, с цел да видят зрелостниците, че работните места са безусловно като аптеки - чисти, светли, просторни, подредени.

Заплатите в предприятията в ТИЗ вървят гладко нагоре. Повечето чиновници употребяват и обществени придобивки като безвъзмезден фирмен превоз, храна, спомагателна здравна осигуровка, подаръчни ваучери и други
Следващата стъпка на развиване
Амбициите ни са в привличане на високотехнологични предприятия с висока принадена стойност и положителни заплати, с цел да вдигнем стандарта на живот.
Част от плана е построяването на " Трансдисциплинарен център за трансфер на познания и технологии ". Развитие на стопанската система посредством развиване на знанието! Сближаваме още повече бизнеса с университетите и гимназиите за подготовка на квалифицирани фрагменти. Всеки вложител пита дали може да откри добра работна ръка. Усилията ни в обезпечаване на зелена сила, в това число и сила от зелен водород - наш пилотен план, ни вършат привлекателни за компании, които са заложили в развиването си ограничения за битка с климатичните промени. Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Убедени сме, че ще се задържим на едно от челните места в Европа за развиване на промишлеността.

Защото ТИЗ е освен стопански, тя е и обществен план. " Тракия икономическа зона " притегля вложителите освен поради пътната и комуналната инфраструктура, която предлага, само че и поради обществената такава. Миналата година отвори порти медицински център " Тракия Медикал - Марица " - първият в страната, ситуиран в индустриална зона. В момента построяваме детска градина в с. Радиново за личния състав на заводите в зона " Марица ", част от ТИЗ. В скоро време ще бъдем очевидци и на първото общежитие в индустриална зона. Надяваме се и на градски превоз и градска железница, свързващи Пловдив с другите подзони на " Тракия икономическа зона ".

От промишлеността в ТИЗ се роди самодейността " Чиста и зелена България ", посредством която желаеме да променим съзнанието на обществото - освен да чисти, а най-много да не замърсява природата. Проектът прераства в построяването в ТИЗ на апаратура за преправка на пластмаса.

" Клъстер Тракия икономическа зона " дружно с проф. доктор Николай Денчев, заместник-ръководител на катедра " Бизнес " към Свободния университет в Брюксел, работи за консолидиране на екосистемата за обществено предприемачество. В ТИЗ работят доста непознати компании, които имат стратегии по корпоративна обществена отговорност и интензивно работят по разрешаването на обществените проблеми.
Визия за близкото бъдеще
Участвайки в развиването на стопанската система на Пловдив и района, ние осъзнаваме значимостта на нашите планове и тяхното развиване. Устойчивото развиване на индустриалния бранш подсигурява стабилността на стопанската система и обществото. Виждайки позитивните резултати от резултатите на нашата активност и способ на работа, ние започнахме да построяваме нашата визия за близкото бъдеще - да навлезем в други райони на страната.

Все повече от нашите сегашни и нови клиенти демонстрират интерес към други местоположения в страната, само че желаят да знаят, че могат да получат същия артикул, който получават в " Тракия икономическа зона " - присъединяване в качествена индустриална среда. В тази връзка от известно време сме почнали индикативни диалози с локалните администрации на Хасково, Бургас и Русе за разнообразни модели на партньорство. Ние желаеме да стъпим на дадените местоположения с сложни планове, които да предложат артикули и услуги за дребния, междинния и огромния бизнес и да подкрепим локалната стопанска система. Нашият екип е отворен за партньорства и сме подготвени да проведем диалози с всеки представител на община, област или компания, който има предпочитание да взе участие в устойчивото развиване на индустриалния бранш в страната.
tel: +359 32 600 160 Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР