Класиците завършиха с три бронза на европейското първенство по борба

...
Класиците завършиха с три бронза на европейското първенство по борба
Коментари Харесай

Класиците завършиха с 3 бронза на Европейското първенство по борба

Класиците приключиха с три бронза на европейското състезание по битка в Букурещ, Румъния. Това оповестиха от родната ни федерация. 

Кирил Милов бе най-категоричен, откакто в дребния край при 97-килограмовите тушира Арви Саволейнен (Финландия), 24 сек преди края.

Съперникът му е втори от европейското през 2022-а, а Милов към този момент има цялостен комплект медали от континентални шампионати, като стана първенец преди 2 година

Абу Муслим Амаев пък се оправи с Мортен Торесен (Норвегия), европейски първенец от 2020-а, с 8:5 в категория до 67 кг. И отбрани позицията си от предходната година.

При 82-килограмовите Айк Мнацаканян остана пети , откакто отстъпи на Гела Болквадзе (Грузия) с 0:9. Съперникът му е втори в Европа от 2022-а а Мнацаканян се бори в по-горната за него категория.

В първия ден на финалите Едмонд Назарян се окичи с бронз в категория до 63 кг.

Европейското състезание не е подготовка на олимпиадата, а част от подготовката на националите за идните две пресявки за игрите в Париж 2024. Затова и множеството от тях стартираха в по-горни за тях категории .

В класирането по медали България завърши на 7-о място при класиците, водач е Азербайджан с 6 оценки (3-2-1), следван от отбора на Турция също с 6, само че с купа по-малко (2-3-1) и Армения с 3 (2-0-1).

В общото класиране класиците ни са пети със 73 т., водач е съставът на Турция със 147 т., следван от Азербайджан с 142 т. и Армения – 99 т.

Днес започват други пет наши представителки при дамите – Ирена Бинкова (53), Евелина Николова (57), Биляна Дудова (62), Тайбе Юсеин (65) и Юлияна Янева (72).

Срещите стартират от 10:30 часа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР