Класирането на Борусия Дортмунд и Реал Мадрид на финала за

...
Класирането на Борусия Дортмунд и Реал Мадрид на финала за
Коментари Харесай

Финалът на ШЛ променя плановете за подготовка на Германия за UEFA EURO 2024

Класирането на Борусия Дортмунд и Реал Мадрид на финала за Шампионската лига ще повлияе на подготовката на националния отбор на Германия за Евро 2024, а крилото на Байерн Мюнхен Серж Гнабри може да пропусне шампионата поради травма, оповестява ДПА.

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман ще би трябвало да стартира подготовка без футболистите, които ще вземат участие на финала на 1 юни в Лондин, като те пропущат първия предварителен лагер, който е в Източна Германия от 26 до 31 май.

" Разбира се, щеше да е добре всички да са тук ", сподели Нагелсман неотдавна.

Тони Кроос и Антонио Рюдигер от Реал са със статут на титуляри за Германия, а Нагелсман предложения единствено един състезател на Борусия Дортмунд в мачовете през март - Никлас Фюлкруг.

Селекционерът ще разгласи състава си за Евро на 16 май, като той може да предложения повече играчи от отбора от Дортмунд, изключително в случай че германците предпочетат да съберат тим от 26 играчи, което към този момент е позволено от УЕФА.

Нагелсман най-малко ще разчита на играчите на Байерн през цялото време на подготовката след изгубения полуфинал на отбора в Мадрид. Но и при тях има проблем, като Серж Гнабри още веднъж получи травма в слабините и може да пропусне шампионата, а проблемите на Лерой Сане се задълбочиха. Джамал Мусиала също не е изцяло подготвен.

Единствено вратарят Мануел Нойер, Йозуа Кимих и Мусиала от Байерн наподобяват титуляри за старта на Германия на Евро 2024 против отбора на Шотландия.

Байер Леверкузен ще играе край за Купата на Германия против Кайзерслаутерн на 25 май и на Флориан Вирц, Йонатан Та и Роберт Андрих може да им бъде позволено да се причислят към Германия малко по-късно. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР