Класирането на българския национален отбор по волейбол на европейското първенство

...
Класирането на българския национален отбор по волейбол на европейското първенство
Коментари Харесай

Волейболистите записаха най-слабото си европейско от 2005 г. насам

Класирането на българския народен тим по волейбол на европейското състезание ще е най-слабото от 14 години насам. За последно съставът беше отвън осмицата на Евроволей 2005, когато не взе участие в шампионата.

Сега пътят на българския тим завърши с тежка загуба от единия от домакините Словения. Това беше третото следващо проваляне след тези от Франция и Италия.

Най-доброто класиране на България на европейско състезание след 2005 година е спечелването на бронзовите медали през 2009 година Третото място от конкуренцията в Турция беше под управлението на Силвано Пранди. От тогава насам българският тим не е печелил медали от огромно състезание.

През 2011 година тимът стана шести в Европа, през 2013 и 2015 година беше четвърти, а през 2017 година - още веднъж шести.

Ранното отпадане на европейското слага на масата познатите въпроси поради задълбочаващите се проблеми във волейбола. Следващото огромно тестване ще е европейската олимпийска подготовка през януари, в която осемте най-силни тима в Европа, които още не са се класирали за Токио 2020, ще спорят за една последна квота.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР