Класиране за осминафиналите е основната задача, която е поставена пред

...
Класиране за осминафиналите е основната задача, която е поставена пред
Коментари Харесай

Новата цел пред Исландия е участие на осминафинал на Световното

Класиране за осминафиналите е главната задача, която е сложена пред националния тим на Исландия на Световното състезание по футбол следващата година Русия, разгласи президентът на федерацията Гунди Бергсон.

Националният тим на дребната северна страна стана победител в група I с 22 точки от 7 победи, 1 тъждество и 2 провали и за първи път в историята си се класира за Мондиал.

" Не може и да става дума, че триумфите на Евро 2016 са ни завъртели главите. Ние сме хора, които постоянно си слагат реалистични цели. Нашата задача на Световното състезание е да излезем от групата и да се класираме на осминафиналите. По време на квалификациите имахме опцията да покажем силата на нашия дух, а след класирането цяла нощ Рейкявик не спа, споделя Бергсон.
When Iceland become the smallest nation ever to qualify for a World Cup finals, they celebrate the only way they know how: THE THUNDER CLAP pic.twitter.com/VBaAtvR4KK
— Soccer AM (@SoccerAM) October 10, 2017

" Но това е просто стадий от нашето развиване, което продължава към този момент години. Също по този начин не трябва да забравяме и напъните на всички треньори, които са работили с играчите досега, добави президентът на федерацията, който е един от първите играчи от тази страна, пробили в огромния футбол. Бергсон, играл като бранител, е носил екипите на Мюнхен 1860, на британските Тотнъм и Болтън Уондърърс.
" Успехите ни предходната година във Франция сплотиха нацията и мога да кажа, че футболът е спорт номер 1 в страната. Макар и да бяхме за първи път на огромен конгрес, стигнахме до четвъртфинал, прибавя шефът на локалния футбол.

Населението на Исландия е към 340 хиляди души, само че за Русия ще тръгнат най-малко толкоз почитатели, колкото са били и във Франция- осем % от популацията беше на трибуните. Президентът на страната Гунди Йоханесон също е почитател на футбола и неговото наличие на мачовете също е изцяло допустимо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР