Класиката в дербитата между националния отбори ще разтърсия футболния свят

...
Класиката в дербитата между националния отбори ще разтърсия футболния свят
Коментари Харесай

Голямата класика дойде: Англия - Германия на Уембли

Класиката в дербитата сред националния тимове ще разтърсия футболния свят довечера. Англия посреща огромния си противник Германия в завладяващ осминафинал от UEFA EURO 2020 на Уембли от 19.00 часа под свирката на нидерландския рефер Дани Макелие.

Срещата е с голям залог и за двата отбора, само че домакините ще се опитат да запишат първа победа над днешния си противник в елиминационна фаза на огромен шампионат, за първи път от 1966 година, когато побеждават във финала на международното състезание.

Заради разхлабването на част от ограниченията в Англия, на „ Уембли” довечера ще участват малко повече от 40 000 фенове. Победителят от мача ще пътува до Рим, където в четвъртфинален мач ще се изправи против Швеция или Украйна.

Статистиката сочи, че съперничеството сред Англияи Германия е доста оспорвано. До този миг двата отбора са се изправяли един против различен в 32 случая, като и двата тима имат по 13 триумфа, а шест от мачовете са приключили при еднакъв резултат. Головата разлика е 51:42 в интерес на „ трите лъва”.

Това ще бъде тринадесетият дуел сред тези противници на „ Уембли”. Англия печели четири от първите пет мача, в това число и финала на Мондиал 1966, само че нямат победа в последните си седем срещи – две равенства и пет загуби.

Селекционерът на домакините Гарет Саутгейт ще би трябвало да вземе решение дали да заложи на Мейсън Маунт и Бен Чилуел. Двамата бяха карантинирани за прочут интервал от време, само че към този момент са разполагаем на експерта. Едва ли обаче, двамата ще започват измежду титулярите, поради обстоятелството, че до този миг те се подготвяха самостоятелно в базата на англичаните.

В лагера на Германия пък възобновени са Антонио Рюдигер и Илкай Гюндоган. Защитникът на Челси и халфът на Манчестър Сити пропуснаха тренировката в неделя поради разнообразни проблеми, само че се завърнаха в групата за заниманието в понеделник в Мюнхен, преди отборът да отлети за Лондон. На Бундестима му бе неразрешено да тренира на „ Уембли”. Очаква се Томас Мюлер да размени в стартовите 11 Лирой Сане, откакто се възвърне от контузия в коляното.

В другия осминафинал от Евро 2020 Украйна и Швеция ще дефинират на Хемпдън парк в Глазгоу последния четвътфиналист в конкуренцията.

Предварителните прогнози сочат скандинавците за любимец в дуела, само че украинският тим остава мистерия, защото не сподели цялостния си капацитет до този миг.

Андрий Шевченко няма да може да разчита на Александър Зубков и още веднъж ще би трябвало да опитва на левия фланг, до момента в който в състава на Швеция се завърна в строя младата звезда на Ювентус - Деян Кулушевски, който пропусна първите два мача, само че влезе като запаса против Полша.

Двата отбора са се изправяли пет пъти между тях, а на равнище европейска състезание имат един конфликт през 2012 година. Тогава на гола на Златан Ибрахимович актуалният селекционер на Украйна Андрий Шевченко отговори с две попадения и по този начин “жълто-сините” записаха първата си победа на еврофинали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР