Класическият балет за възрастни става все по-популярен у нас. Любимото

...
Класическият балет за възрастни става все по-популярен у нас. Любимото
Коментари Харесай

Класически балет вместо фитнес

Класическият балет за възрастни става все по-популярен у нас. Любимото на Краля-Слънце изкуство е опция на спортните тренировки, като прибавя музика, артистичност и финес. Нещо повече, научни проучвания сочат, че класическият балет задейства същите мозъчни центрове като медитацията . Все повече хора с разнообразни специалности поддържат физическа форма и бягат от всекидневния стрес в класовете по балет.
 
Руската прима Светлана Захарова съпоставя класическия балет с миньорската работа. На аматьорско равнище, несъмнено, натоварването не е толкоз тежко и има класове както за начинаещи, по този начин и за напреднали. Хора, за които екзерсисът е занимание споделят, че балетните придвижвания усъвършенстват самочувствието и ги карат да се харесват повече.
 балетни обувки ThinkStock/Getty Images
Цената на едно посещаване в балетен клас е 10 лв., а има и разнообразни типове абонамент. 16 визити в границите на 45 дни, да вземем за пример, костват 1 07 лв. .  Програмата за интезивен тренинг по типичен балет, включваща 2 2 визити на месец, пък е на цена 100 лв..

В България, за разлика от западните страни, феновете на класическия танц и мат редкия късмет да бъдат обучавани от звездите в тази област . Дългогодишният премиер-солист на трупата „ Арабеск ” Асен Наков, притежател на премия за върхови достижения в танцовото изкуство, споделя, че заниманията с дилетанти са забавни, защото са разнообразни от курсовете за експерти, които води.

" Хората вместо да вървят на фитнес или на някакъв различен билдинг, който построява тяхното тяло - идват на балет. Според мен е доста потребно и скъпо и за мен и за тях. Хората се допират до това изкуство, може би всяко момиче си е мечтало да бъде танцьорка, балерина и тази детска фантазия в един миг може да бъде сбъдната ", изясни Наков.
 
 Асен Наков прибавя, че на Запад класическият балет за възрастни е по-широко публикуван.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР