Класическите финансови съвети никога не излизат от мода. Но тъй

...
Класическите финансови съвети никога не излизат от мода. Но тъй
Коментари Харесай

8 финансови правила, които трябва да нарушите

Класическите финансови препоръки в никакъв случай не излизат от мода. Но защото стопанската система, технологията и нашият метод на живот не престават да се развиват, изниква въпросът би трябвало ли да продължим да управляваме финансите си по този начин. За страдание не всички препоръки са още годни, написа Huffingtonpost.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ 8 ПРАВИЛА, КОИТО СА СТАНАЛИ НЕАКТУАЛНИ СПОРЕД ФИНАНСИСТИТЕ

Семейният живот изисква обединение на финансите

Бракът значи шерване на всичко със брачна половинка - домът, времето и може би даже роднините. Но едно нещо, което не би трябвало да споделяте, обратно на общоприетото поверие, - вашите пари.

"Да се ​​ожениш не значи, че би трябвало да обединиш всичките си банкови сметки”, изяснява Райън Фрайлич, създател на Deliberate Finance в Ню Орлиънс. Той споделя, че все по-често бракът се случва по-късно в живота, откакто двойките са прекарали години в построяването на финансовия си живот без значение.

"Виждам, че доста двойки имат голям триумф в системата "твоя, моя, наша ", споделя Фрайлич. Всеки брачен партньор има обособени сметки, само че внася част от прихода в обща сметка за домакинство. “Откровените диалози за вашите финанси и разноските са жизненоважни... само че можете да извършите всичко това, без да влагате всичките си пари в споделени сметки”, добавя финансистът.

ТЕСТ: Спестовник или разсипник си?

5 метода да спрете да давате толкоз доста пари за храна

Спестявайте 10% от приходите си

Правилото за заделяне на 10 на 100 от заплатата е златен стандарт, когато спестявате за старини. Днес, за жалост, 10% от приходите ви евентуално не са задоволителни, с цел да се пенсионирате умерено.

“Макар че това е отлично начало и сигурно е по-добре от нищо, не би трябвало да се приема като гаранция за успокоение. Тази сума няма да е задоволителна за 90% от хората, изключително с по-голяма дълготрайност на живота и възходящи разноски за здраве”, споделя Майкъл Троксъл, старши управител в USAA.

Така че, вместо да се стремите към избран %, Троксъл предлага да спестите оптимално, до момента в който можете, като в същото време поддържате положително качество на живот и да се фокусирате върху понижаване на ненужните разноски.

Вижте останалите финансови препоръки в нашата изложба.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР