Класическата писта “Сузука в Япония приема следващия старт от календара

...
Класическата писта “Сузука в Япония приема следващия старт от календара
Коментари Харесай

Пирели: На “Сузука” ни чакат уникални завои

Класическата писта “Сузука ” в Япония приема идващия старт от календара на Формула 1 този уикенд. Трасето е във формата на цифрата 8, натоварването върху гумите е доста високо и колите би трябвало да бъдат чудесно уравновесени.

От Пирели доставят на тимовете трите най-твърди модела сликове, а втората подготовка в петък ще е с дълготрайност 90 минути, с цел да могат тимовете да пробват и други модели, към този момент за следващата година.

“Ако питате водачите за обичаната им писта, доста от тях ще кажат, че това е “Сузука ” - изясни моторспорт шефът на Пирели Марио Изола. - Пистата има комплицирани завои, които не се срещат на никое място другаде - 130R и Spoon са неповторими, като това важи и за японските почитатели, които ще забележим по трибуните. ”
 Доктор Марко: Наказанието не лишава от триумфа на Перес Доктор Марко: Наказанието не лишава от триумфа на Перес
Изола изясни и за работата на гумите на японската писта.
 В Италия: Ред Бул отново бяха по-бързи от Ферари В Италия: Ред Бул отново бяха по-бързи от Ферари
“На “Сузука ” натоварването върху гумите е измежду най-високите за целия сезон - добави Изола. - Затова и използваме най-твърдите смеси. Новото потомство коли са по-тежки от досегашните, те са доста по-ефективни и натоварването върху гумите ще е изключително огромно. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР