Класическа грешка при много предприемачи, най-вече стартъпи, е да не

...
Класическа грешка при много предприемачи, най-вече стартъпи, е да не
Коментари Харесай

Предприемач: В България много хора са готови да дадат пари за полезни храни

Класическа неточност при доста бизнесмени, най-много стартъпи, е да не си си дал задоволително време, да не си си подсигурил финансиране за първите няколко години. Необходимо е време, до момента в който пазарът опознае продуктите ти и спечелиш постоянни клиенти. Това сподели предприемачът Красимир Бенямин в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.

Тази неточност е направил и той самият при пускане на бизнес с брат си – произвеждане на здравословни шоколади. Първите няколко години е било мъчно, призна предприемачът. " Подценихме го като екип, мислехме, че доста бързо ще се получат нещата. Много хора би трябвало да купуват тези шоколади, с цел да може това да има някакъв резултат върху бизнеса, върху развиването му, върху околната среда. Докато се доближи този миг, в който произвеждаш и продаваш на месец тези бройки, с цел да ти стане рентабилно производството – това беше сложният миг, това, което ние подценихме “, изясни Бенямин.

Той описа, че решението да създават шоколад е било взето бързо, само че основен се е оказал въпросът има ли нужда от следващите шоколади и с какво те биха могли да бъдат потребни и новаторски. " От самото начало взехме решение, че те ще бъдат биосертифицирани, че ще бъдат от растителен генезис и суровините ще бъдат добивани без употреба на труд. Искахме да бъдат нещо ново, да сме новаторски, т.е. рецептите трябваше да бъдат новаторски. Затова използваме най-различни суперхрани, които да дават усета, и разчупваме малко, не вършим общоприетото. Клиентът това го цени и го търси. Затова мотото на нашите шоколади е " Ново прекарване на шоколада “, изясни предприемачът.

В продуктите си производителите влагат суперхрани като рожков, който има сходен усет, мирис и цвят като какаото, само че е извънредно потребна и богата на фибри храна, а като подсладител употребяват не захар, а сушени фурми. " Това е чист артикул, който прилича шоколад и по никакъв метод не вреди, а способства за здравословния метод на хранене. Имаме и такива, които са със сушен кокосов нектар, който отново е натурален артикул. Имаме и такива, които са с извлек от царевица – захарен алкохол, който дава наслада, само че няма калории и не въздейства върху кръвната захар. Имаме и с тръстикова захар “, изясни Красимир Бенямин.

В началото двамата бизнесмени са подценили българския пазар, а са надценили немския. " Оказа се, че в България доста, доста хора са подготвени да дадат пари за нещо, което знаят, че не им вреди, което ги обогатява и което е българско. 20% се продават в България, 80% изнасяме “, изясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР