Клара Добрев е родена в София през 1972 година. Баща

...
Клара Добрев е родена в София през 1972 година. Баща
Коментари Харесай

Мразят я от сърце: коя е Клара Добрев и какво се знае за българските ѝ корени |

Клара Добрев е родена в София през 1972 година. Баща ѝ се споделя Петър Добрев, а майка ѝ Пирошка Апро е щерка на високопоставения маджарски болшевик Антал Апро. Икономистката Пирошка Апро ражда щерка си, до момента в който работи в унгарското комерсиално посланичество в Народна република България. През 1988 година тя става заместник-министър на финансите в Унгария.

Жената, която би трябвало да надвие Орбан

Днес дъщерята Клара Добрев е новата вяра на унгарската съпротива - дамата, която би трябвало да надвие Виктор Орбан.

Добрев ненадейно завоюва първия тур на първичните избори, в които унгарската съпротива гласоподава за своя претендент на парламентарните избори идната пролет. Решаващият избор ще се организира след няколко седмици, като с изключение на Добрев до него доближават най-вече още двама претенденти.

Унгарската съпротива реши да сплоти напъните си, с цел да събори Орбан - и по тази причина ще се яви на изборите с общ претендент. В момента най-големи шансове като че ли има таман Клара Добрев, която на последното гласоподаване получи 35%.

49-годишната икономистка, юристка и майка на три деца е народен представител в Брюксел и даже заместник-председател на Европарламента. Освен маджарски, тя приказва съвършено немски, британски и български, а обкръжението на Орбан и околните до него медии я ненавиждат от сърце, написа „ Зюддойче Цайтунг “.

Нападки поради комунистическото минало на дядо ѝ

Германският вестник напомня, че тази ненавист се дължи освен на ръкавицата, която Добрев хвърля на дългогодишния маджарски министър председател. Има и още нещо: тя е брачна половинка на тогавашния премиер-социалист Ференц Дюрчан, който е предприемач и милионер. В немското издание четем още: „ Често пъти употребяват фамилната ѝ история, с цел да дискредитират Клара Добрев. Дядо ѝ по майчина линия беше почитан политик в комунистическа Унгария, който хората доста мразеха. Противниците на Добрев периодичен повтарят, че нейното мислене било артикул както на манталитета на тогавашната комунистическа номенклатура, по този начин и на по-сетнешния ѝ елитарен живот в капиталистическия свят “.

Клара Добрев явно схваща, че има задоволително съперници, в това число вътре в опозицията. И по тази причина досега работи доста внимателно. „ Един мощен водач би трябвало да може освен да разделя, само че и да сплотява. На втория тур ще покажа какво е належащо, с цел да победим „ Фидес “ и да запазим единството на опозицията “, сподели тя след последното гласоподаване.

Б. ред. - Статията е от
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР